free download 78 travel guides written by experts

Intesa Sanpaolo trece cu brio stres testul Uniunii Europene si se plaseaza in topul soliditatii

cu un excedent de capital de circa 13 miliarde de euro

Grupul Intesa Sanpaolo a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate comparativ cu cele mai importante grupuri financiare europene în cadrul testului de stres la nivelul Uniunii Europene, efectuat de Autoritatea bancară europeană (EBA), în cooperare cu Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană.

Astfel Intesa Sanpaolo are indicele CET 1 ratio de 8,31% în cazul unui scenariu de criză al testului de stres, cu mult peste pragul de 5,5%, şi 11.23% în cazul scenariului de bază, de asemenea substanţial peste minimul de 8%. Banca a trecut cu brio şi testul AQR (evaluarea calităţii activelor) cu nivelul de 12,47% faţă de standardul de 8%, ceea ce înseamnă un excedent de capital de 12,7 miliarde de euro.

“Nivelul de capital şi lichiditate al Intesa Sanpaolo este printre cele mai bune şi mai ridicate la nivel internaţional, aşa cum a demonstrat exerciţiul Băncii Centrale Europene. Avem un excedent de capital de 12,7 miliarde de euro, în contextul analizei calitatii activelor şi 10,9 miliarde de euro în eventualitatea unui scenariu negativ al testului de stres. Se confirmă astfel ceea ce am stabilit în Business Plan-ul comunicat în prima parte a anului”, a declarat Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo Group.

Rezultatele exerciţiului de testare a acoperit cele mai importante 123 de bănci din 22 de ţări. Obiectivul acestui test constă în evaluarea solidităţii băncilor testate în cazul unui scenariu nefavorabil, dar plauzibil. Testele au fost efectuate pe o situaţie statică, valabilă la 31 decembrie 2013, cât şi pe una dinamică, ţinându-se cont de programul de restructurare a băncilor stabilit de Comisia Europeană.

Pentru alte detalii despre acest studiu vă rugăm accesaţi:
Comunicat oficial Intesa Sanpaolo
Comunicat oficial BNR

Comunicat oficial EBA.
.

Torino, Milano / Bucuresti, 28.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *