free download 78 travel guides written by experts

Intesa Sanpaolo Bank scade dobanda creditelor pentru persoane fizice

Intesa Sanpaolo Bank a operat recent modificări semnificative în strategia de creditare pentru persoane fizice, prin diminuarea dobânzilor cu până la 4 puncte procentuale pentru creditele de nevoi personale fără garanţii şi 2.25 puncte procentuale pentru creditele cu garanţie ipotecară.  

Astfel, noua dobândă a creditelor de nevoi personale fără garanţii în LEI este 17% păstrându-şi avantajul de dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare. DAE calculat pentru un credit pe o perioada de 60 luni este 19.52%.

Creditele ipotecare sunt oferite în EURO cu o marjă nouă a dobânzii de 7,25%, dobânda totală pentru luna iulie fiind de 8,01%, repectiv în LEI cu o marjă de 3,50% ajungându-se la o dobândă totală de 13,68%. Comisionul de acordare la creditele ipotecare a fost diminuat la 2%. Marjele de dobândă la credite de nevoi personale cu ipotecă au fost micşorate la 8% la EURO, obţinând o dobândă totală aferentă lunii iulie de 8,76%, repectiv 3,75% la LEI, dobândă totală fiind 13,93%.

În structurile de preţ pentru creditele cu ipotecă nu se aplică nici un comision de administrare lunar sau anual, astfel încât DAE estimat pentru creditele ipotecare este 8,54% la EURO şi 14,91% la RON, iar pentru creditele de nevoi personale 9,42% la EURO şi 15,29% la RON (estimare realizată pentru o perioadă de 30 ani).
 
„Ajustarea dobânzilor la credite este un nou semnal al dorinţei noastre de a fi cât mai aproape de clienţi şi al solidităţii băncii noastre. Încurajăm cu responsabilitate relansarea creditării pentru persoanele fizice, iar eforturile noastre vor continua şi, în scurt timp, vom lansa pe piaţă noi produse pentru segmentul persoanelor fizice”, declară Riccardo Parasporo, director general adjunct Intesa Sanpaolo Bank.

Dobânzile pentru creditele cu ipotecă atât pentru LEI, cât şi pentru EURO se ajustează în funcţie de rata de referinţă interbancară Robor, respectiv Euribor la 1 lună. De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank ia în calcul o gamă variată de venituri lărgind astfel aria şi şansele de accesare a produselor de creditare pentru persoanele fizice. Gradul de finanţare al băncii este de maxim 85% din valoarea justă a imobilului.

Bucuresti, 01.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *