free download 78 travel guides written by experts

Intesa Sanpaolo Bank, prima banca din Romania ce ofera Mobile Token, ca metoda de autentificare

pentru Internet Banking

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiară a Grupului Intesa Sanpaolo, oferă clienţilor săi, utilizatori de Internet Banking, posibilitatea instalării aplicaţiei Mobile Token (M-Token) direct pe telefonul mobil. Aceasta este disponibilă acum pentru orice tip de telefon, inclusiv cele de tip „smartphone” cu sistem de operare iOS (iPhone) şi Android. Conexiunea la Internet este necesară doar pentru descărcarea iniţială a aplicaţiei.

M-Token este o premieră pe piaţa bancară din România deoarece softul de generare a codurilor de securitate se instalează direct pe telefonul mobil, fără a mai fi necesar un dispozitiv de tip digipass (hard token). Această facilitate îmbină astfel familiaritatea şi uşurinţa folosirii telefonului mobil cu gradul ridicat de securitate oferit de dispozitivele clasice. Ambele sisteme generează coduri OTP (One Time Password) pentru autentificarea în aplicaţie şi coduri MAC (Message Authentication Code) necesare semnării digitale a instrucţiunilor de plată.

Serviciul de Internet Banking oferit de Intesa Sanpaolo Bank este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, şi permite utilizatorilor săi efectuarea unui număr mare de operaţiuni, fără a mai merge la bancă. De asemenea, in cadrul Pachetului Lider serviciul de Internet Banking este oferit gratuit şi are comision 0 (zero) la toate operaţiunile intra şi interbancare, pentru plăţile în lei şi transferurile în valută, exclusiv SEPA.

Bucuresti, 01.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *