free download 78 travel guides written by experts

Interviu special cu autorul Luis Miguel Rocha

Luis Miguel Rocha, autorul unei carti cunoscute si foarte interesante, bazata pe informatii de la sursa – Ultimul Papa (aflati mai multe de aici) ne-a acordat un interviu pe care va invitam sa il cititi.

1. Este adevarat ca una dintre sursele de informare cu privire la asasinarea Papei Ioan Paul I a fost chiar ucigasul acestuia?

Da, aceasta este poate cea mai buna dovada de autenticitate a faptelor relatate. Epilogul cartii a fost scris chiar de catre barbatul care l-a asasinat pe papa. Fara ajutorul acestuia, interesat sa ne ajute si sa spuna adevarul, cartea nu ar fi putut fi scrisa.
2. Ati aflat in timp informatii pe care le veti pastra doar pentru dumneavoastra?

Exista anumite materiale pentru Ultimul papa, “The Holy Bullet” si urmatoarele carti la care lucrez, pe care nu le-am redat si nu le voi reda niciodata in carti. Stiu si am descoperit lucruri atat de delicate incat nu le-as folosi niciodata. De exemplu nu voi aborda niciodata cazul papilor care au copii sau care au avut femei care le ofereau servicii sexuale, acestea fiind unele dintre cazurile cele mai putin grave.

3. Este usor sa fii si sa devii scriitor?

Pentru a deveni scriitor, primul lucru pe care trebuie sa faci este sa citesti. Sa citesti mult. Citeste carti, ziare, reviste, citeste tot ceea ce poti. Mai apoi este important sa fii receptiv. Este important sa urmaresti tot ceea ce se intampla in jurul tau, in viata ta. In al treilea rand, traieste. Daca nu traiesti, nu poti scrie.

4. Dupa parerea dumneavoastra, cum trebuie sa fie o carte pentru a avea succes? Raportandu-va la propriul succes , care ar fi "ingredientele cheie"?

Trebuie sa ai in minte ideea ca scri pentru cititori si nu pentru tine. Daca scri pentru tine ar trebui sa nu publici. Ar trebui sa pui cartea intr-un sertar. Cititorii sunt cel mai important lucru atunci cand scrii. Iti vor multumi din plin.

5.De ce ati ales tocmai acest subiect?

Ei bine, subiectul m-a ales pe mine. Nu am cautat niciodata in mod deosebit astfel de subiecte. Asadar, banuiesc ca a fost mana destinului.

6. Veti publica si cea de-a doua carte, "The Holy Bullet" in Romania?

Cred ca bunul meu prieten si editor, Bogdan Hrib, de la Editura Tritonic doreste sa publice toate cartile mele. Urmeaza o a treia carte in 2010.

7. Aveti autori preferati? Puteti sa ne spuneti ce admirati la fiecare dintre ei?

In general, autorul preferat este cel pe care il citesc in acel moment. Acum ma delectez cu o poveste grozava, numita "The Little Book" de Selden Edwards.

8. Ce va motiveaya sa scrieti?

Povestea este totul. Si daca ai ingredientele pentru a spune o poveste fascinanta, nu orice poveste, ci ceva complet nou, atunci e minunat. Eu sunt privilegiat.

9. Care este imaginea unui autor in zilele noastre? Cum este el/ea perceput/a in societatea actuala?

Chiar nu stiu. Depinde de autor si de gen. Exista autori respectati si unii mai putin respectati.

10. Cum ajunge un autor sa aiba succes in Romania astazi? Care sunt ingredientele promovarii unui autor in Romania si ce tehnici sunt utilizate la nivel international?

In primul rand si cel mai important, trebuie sa ai o poveste buna si sa fii un scriitor bun. Nu stiu daca indeplinesc aceste conditii, dar povestea e cel mai important lucru. O poveste foarte bine scrisa functioneaza intotdeauna, indiferent de loc.

11. Care este imaginea pe care doriti sa o transmiteti in Romania? Si care este cea pentru publicul international?

Sunt intotdeauna eu insumi oriunde ma duc. Ceea ce vedeti este ceea ce primiti. Sunt natural. Nu dau niciodata prea multa importanta parerilor celorlalti cu privire la mine. Cel mai important lucru pentru mine este ce cred eu despre mine. Si sunt foarte multumit de mine pentru moment.

12. Pentru dumneavoastra scrisul este un job full sau part time?

Un job full time. Cu toate acestea si pentru cei mai multi oameni, job-ul permanent ar trebui sa fie sa traim. Ne traim viata intr-un mod complet gresit.

13. Care credeti ca e un subiect bun pentru o carte in zilele noastre?

Oamenii vor sa afle noi adevaruri despre subiecte in care ei nu cred. O carte care le ofera noi raspunsuri la intrebari vechi poate avea succes.

14. Si o intrebare clasica: cum va vedeti in 10 ani de acum? Dar societatea in viitor?

Buna intrebare. Traiesc clipa. Problema oamenilor de astazi este ca ei traiesc ori in trecut, ori in viitor. Nimeni nu traieste in prezent. Prezentul este singurul mod de a trai. Nimeni nu stie ce se va intampla maine, si nici peste cinci sau zece ani. Asa ca sincer chiar nu imi pasa unde voi fi in zece ani. Imi pasa de momentul actual. Exista o zicere despre planificare: omul planifica, Dumnezeu rade. Traiesc fiecare secunda.

Luis Miguel Rocha s-a nascut in Portugalia, la Porto in 1976. Studiind stiinţe umane, a lucrat mai apoi in departamentul de producţie pentru televiziunea TVI. A petrecut mai apoi caţiva ani la Londra supervizand scenarii pentru diverse case de producţie britanice. In acest moment, scriitorul se dedica exclusiv scrisului si isi imparte timpul intre Porto si Londra. Primul sau roman, Um Pais Encantando, a fost publicat in 2005 . Traducerea spaniola a romanului, La Muerte del Papa, este o versiune usor modificata a originalului O Ultimo Papa. Pentru aceasta, autorul si echipa editoriala au lucrat impreuna pentru a face romanul sa se apropie de genul thriller. Traducerea spaniola a romanului La Muerte del Papa este o versiune usor modificata a originalului O Ultimo Papa.

Adresa sa de blog este //www.luismiguelrocha.com/portal/
Adresa site-ului personal este //www.luismiguelrocha.com/futuro.htm {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *