free download 78 travel guides written by experts

Interviu in exclusivitate cu dirijorul Christian Badea, maine, la TVR Cultural

Mâine, ora 17.15, în seria „Interviurile Festivalului Enescu”

TVR Cultural difuzează în premieră mâine, 28 martie, de la ora 17.15, interviul pe care cunoscutul dirijor de origine română Christian Badea l-a acordat realizatoarei Monica Ghiurco la sosirea în ţară a dirijorului pentru ediţia a XX-a a Festivalului „George Enescu”.

Christian Badea a studiat vioara la Conservatorul de Muzică din Bucureşti şi a continuat cu studiul tehnicii dirijorale la Bruxelles. A urmat apoi cursuri la Mozarteum din Salzburg cu Herbert von Karajan şi la Juilliard School din New York. Dirjorul a urcat pe scena marilor săli de concert şi a teatrelor de operă de prim rang din Europa, America de Nord şi Asia. La 1 septembrie 2011, Christian Badea a deschis, alături de Filarmonica din Haga, Festivalul Internaţional „George Enescu" – ediţia cu numărul XX, la Sala Palatului.

Cunoscutul dirijor vine în ţară cu un proiect despre care vorbeşte în premieră în cadrul acestui interviu, acela de a readuce pe scenele româneşti tinerele talente şi de a lucra cu generaţia tânără. La venirea în ţară, Christian Badea a vorbit despre reflecţia României ca putere muzicală internaţională: „Această putere este difuză şi cred, din nou, că generaţia tânără, cei care se ridică astăzi şi cei care s-au ridicat de curând, dacă se pot uni şi dacă pot fi sprijiniţi, vor aduce o reflecţie extraordinar de pozitivă asupra României”.

Despre „Interviurile Festivalului Enescu”

TVR Cultural vă dă întâlnire în fiecare miercuri, de la ora 17.15, cu personalităţi cunoscute şi apreciate, prezente la ediţia a XX-a a Festivalului „George Enescu”. Printre personalităţile pe care telespectatorii TVR Cultural i-au putut cunoaşte mai bine în cadrul acestei serii se numără, printre alţii, tenorul Johan Botha, Rami Khalife, Katia şi Marielle Labeque, Valery Gergiev, Vadim Repin, Dhafer Youssef şi soprana Tamar Ivery.

Bucuresti, 27.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *