free download 78 travel guides written by experts

Interviu cu Eva Kiss, care vrea sa revina definitiv in tara si doua filme romanesti, pe TVR 3

Hotărârea cântăreţei de a reveni în România a fost făcută public în emisiunea “Din arhiva TVR”, moderatoarei Irninis Miricioiu. Sâmbătă, 7 august, ora 15.30, puteţi urmări pe TVR 3 interviul cu artista Eva Kiss (foto).

Este prima declaraţie publică a vedetei legată de dorinţa de a se întoarce în România, după cei 20 de ani trăiţi în Danemarca.

Eva Kiss a debutat în 1967, în emisiunea televizata „Dialog la distanţă” prezentată de Ion Besoiu. În 1975 s-a angajat la Teatrul satiric muzical Constantin Tănase, cum se numea pe vremea aceea. În 1981, solista pleaca în turneu cu orchestra RC’Band condusa de Radu Constantin, care ulterior, îi devine sot. Dupã Revolutie, emigrează în Danemarca, unde trãieşte şi în prezent alaturi de familie. Cântă în faţa Reginei Danemarcei de două ori.

Eva Kiss a venit în emisiunea Din Arhiva TVR împreună cu soţul său, Radu Constantin, fost basist în orchestra Romanticii condusă de Mircea Drăgan şi orchestra proprie RC’Band. Soţul artistei, Radu Constantin, şi-a făcut debutul artistic la Teatru "I. Vasilescu". De aici a plecat în Finlanda cu orchestra "Roşu şi negru". La întoarcerea din Finlanda, trupa se sparge şi Radu Constantin se alătură orchestrei conduse de Micky Popescu, cu care are o colaborare de nouă ani, având turnee în toată Germania Federală.

Tot pe TVR 3, sâmbătă, 7 august, de la ora 23,30, se va difuza filmul românesc Mere roşii (România, 1976). Regia: Alexandru Tatos. Cu: Mircea Diaconu, Ion Cojar, Mitică Popescu.

Dramă. Un tânăr medic chirurg ( pasionat consumator de mere roşii ), excelent profesionist şi inflexibil în privinţa respectării normelor morale, se află într-o luptă permanentă cu indiferenţa şi ignoranţa semenilor săi, cu micimea lor sufletească, cu obtuzitatea şi carierismul directorului spitalului. Bine intenţionat şi lucid, gata de sacrificii personale, el consideră că are pe lume un singur duşman real: moartea, pe care, din păcate, nu reuşeşte întotdeauna s-o înfrângă.

Duminică, 8 august, în aceeaşi serie a filmului românesc, puteţi urmări, de la ora 23,30, filmul BINECUVÂNTATĂ FII, ÎNCHISOARE ! (România, 2002). Regia: Nicolae Mărgineanu. Cu: Maria Ploae, Dorina Lazăr. Dramă. Ecranizare a lucrării cu caracter autobiografic a scriitoarei Nicole Valéry-Grossu "Bénie sois-tu, prison", filmul ne poartă în Romania sfârşitului anilor 1940 şi începutul anilor 1950, o Românie stalinistă unde regimul la putere începe prigoana împotriva propriului neam şi propriei credinţe. Nicoleta, o tânără intelectuală, este arestată pentru dubla crimă de a face parte dintr-un partid politic de opoziţie şi de a fi nepoata pe linie maternă a lui Iuliu Maniu. Când nimeni şi nimic nu mai lasă să se întrevadă vreo speranţă, Nicoleta descoperă în adâncurile misterioase ale firii puterea credinţei. Întâlnirea cu Dumnezeu îi dă eroinei libertatea interioară şi curajul să se opună şi să reziste monstruozităţii anchetatorilor.

Bucuresti, 05.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *