free download 78 travel guides written by experts

InterTeam la XCOradea Series 2

Duminica 2 iunie a avut loc Paleu XCO <//www.velosportoradea.ro/xcoradea-series/etapa-2/> – a doua etapa a circuitului XCOradea Series. Evenimentul organizat de C.S. Velo Sport Oradea s-a defasurat in padurea de langa localitatea Paleu, pe un traseu de aproximativ 3,8 km cu o diferenta de nivel de 140 m. Concurentii de la categoria Elite aveau de parcurs 7 ture, iar amatorii 4 ture.

La start s-au aliniat si cativa dintre membrii echipei Interteam, care au luptat nu numai pentru victoria acestei etape, ci si pentru a se clasa cat mai bine in acest campionat de trei etape.

La ora 11 s-a dat startul atat pentru categoria Elite, cat si pentru amatori, care au inceput concursul in forta, pe un traseu uscat, insa norii negrii erau tot mai amenintatori, udandu-i pe concurenti pana la piele si transformand traseul de dificultate redusa intr-un camp de lupta plin de noroi. Majoritatea amatorilor au fost prinsi de ploaie in ultimul tur, in timp ce concurentii de la Elite au parcurs ultimele 2 ture in ploaia torentiala. Cei mai norocosi sau mai prevazatori dintre ei s-au pregatit cu cauciucuri de noroi, in timp ce ceilalti au fost nevoiti sa patineze pe noroi cu cauciucuri pentru vreme uscata.

Lupta pentru prima treapta a podiumului s-a dat intre Elisei Miron si Tudor Radu, care s-au duelat in primele ture pana la inceperea ploii torentiale cand Elisei a reusit sa se detaseze datorita faptului ca avea echipata bicicleta cu anvelope adecvate pentru teren ud.

Asadar, podiumul Elitelor a fost alcatuit in totalitate de clujeni: Elisei Miron de la InterTeam a terminat cursa pe locul 1, intarindu-si astfel pozitia de lider in campionatul XCOradea Series, locul doi a fost ocupat Radu Tudor de la Ideal Geiger Team, iar a treia treapta a podiumului a fost completata de Vlad Sabau de la InterTeam Cluj.

Nicolae Andreica a obtinut locul 3 la categoria Amatori 30-39 de ani.

Ciobanu Andrei (13 ani) nu s-a lasat intimidat de ploaie si a castigat un binemeritat loc 3 la categoria sa de varsta (Juniori).

Cupa “Crater” XCO Betfia <//www.velosportoradea.ro/cupa-crater-xco-betfia/>, urmatoarea etapa din acest campionat va avea loc in 11 august 2013, in padurea aflata in vecinatatea localitatilor Betfia si ”Baile 1 mai” , pana atunci insa echipa noastra va fi prezenta la cele mai importante competitii din calendar.

Sursa foto: Ciobanu Ovidiu

Bucuresti, 03.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *