metalshow

International, interdisciplinar si de succes

Grupul Henkel a premiat trei dintre proiectele realizate de catre propriile echipe de cercetare impreuna cu partenerii sai din domeniile academic si industrial pentru rezultatele lor remarcabile. Activitatea desfasurata de aceste echipe reprezinta punctul de plecare pentru noi produse inovatoare si deschide drumul unor noi tehnologii Henkel.

31 experti din sase locatii Henkel din Europa si Statele Unite ale Americii, alaturi de 14 parteneri de la patru universitari, companii de cercetare si doua firme private si-au adunat fortele, respectiv cunostintele din domeniile chimie, biologie si inginerie, de la cercetarea de baza, la dezvoltarea produselor si productie, pentru realizarea a trei proiecte Henkel.
Prof. Dr. Ulrich Lehner, Presedinte al Consiliului de Administratie a Henkel KGaA si Dr. Wolfgang Gawrisch, Director Cercetare-Dezvoltare/Tehnologie, au anuntat si premiat trei echipe de cercetare in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Düsseldorf la data de 12 februarie 2007. Pentru selectarea proiectelor castigatoare, juriul a luat in considerare beneficiile pe care aceste proiecte le aduc companiei Henkel pe termen lung si caracterul inovator al acestora.

“Cred cu tarie ca suntem competitivi pentru ca folosim intens cunostintele disponibile,” a declarat dr. Lehner la ceremonia de premiere. “Trebuie numai sa stim sa folosim aceste cunostinte in activitatea curenta. Proiectele castigatoare imi confirma teoria.”
Dl. Gawrisch a adaugat: “Aceste cunostinte exista; insa adevarata provocare pentru viitor va fi sa transformam cunonstintele rapid si eficient in solutii practice, valoroase pentru companie. Prin proiectele lor, cele trei echipe castigatoare ne-au dat un exemplu in  acest sens.”

Henkel are o lunga traditie in recunoasterea inovatiilor si premierea rezultatelor exceptionale din domeniul cercetare-dezvoltare. Premiul Fritz Henkel pentru Inovatie se acorda anual, din 1982, pentru procese si produse inovatoare care s-au bucurat de succes pe piata. Premiul pentru Inventii in Cercetare/Tehnologie este un alt instrument prin care Henkel premiaza excelenta in cercetare – accentul fiind pus de data aceasta pe proiecte ale echipelor interdisciplinare.
Premiul pentru Inventii in Cercetare/Tehnologie 2006 a fost acordat urmatoarelor inovatii:
·         Amorsa fara crom: A fost dezvoltat un sistem de protectie impotriva coroziunii (amorsa), ecologic si care conserva resursele, pentru pretratarea metalelor in constructia de aeronave.
     

·    HELIOZ – Henkel Line Optimization Planning Cockpit: HELIOZ este un instrument inovator, de diagnoza mobila si planificare, prin care Henkel optimizeaza liniile de ambalare in cadrul productiei, rapid, usor si fiabil.
·         Sisteme pentru controlul fermentatiei industriale (BioChips): Acest proiect implica dezvoltarea unui instrument de diagnoza pe baza de ADN pentru monitorizarea proceselor de fermentatie, de ex. in producerea enzimelor pentru detergentii Henkel de rufe.

Düsseldorf, 13.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *