Interbrew Romania lanseaza Lowenbrau

Prima bere germana, in ambalaj PET

Interbrew a lansat pe piata locala Löwenbräu, prima bere germana din Romania in ambalaj tip PET. Lowenbrau este o bere germana de traditie, foarte apreciata de consumatorii din Germania, unde este in fiecare an vedeta festivalului “Oktoberfest” din Munchen.

“Löwenbräu este o bere tipic germana, ale carei ingrediente respecta intocmai calitatea ceruta de rigorile germane. Produsa din apa, malt si hamei selectionat, Löwenbräu are un gust autentic si pregnant, o culoare si o aroma distinctive, care vor fi cu siguranta pe placul consumatorilor romani. Suntem convinsi ca Löwenbräu va avea foarte curand multi fani pentru ca detine reteta succesului: este o bere germana, imbuteliata in cel mai apreciat ambalaj al momentului, la un pret accesibil” spune Liviu Irimia, Director Marketing Interbrew Romania.

Romania si Croatia sunt primele tari din Europa care au primit acceptul de a produce Löwenbräu local. Pentru imbutelierea Löwenbräu, Interbrew a achizitionat de curand o noua linie PET cu o capacitate de productie de 18.000 sticle/ora. Valoarea investitiei depaseste 7 milioane Euro. Noua bere va fi disponibila pe piata doar in ambalaj PET de 2 litri, in hipermarketuri si in magazinele din toata tara.

Strategia Interbrew Romania este de a avea un portofoliu de marci invingatoare in fiecare segment si de a satisface consumatorul in toate momentele si ocaziile sale de consum. In contextul dezvoltarii accelerate a PET, Löwenbräu completeaza oferta Interbrew in acest segment. Punem astfel la dispozitia consumatorilor o alternativa unica, bere germana de calitate superioara in PET, la un pret accesibil.

Interbrew Romania este filiala locala a concernului multinational InBev – numarul 1 in topul mondial al producatorilor de bere. Prezenta de 12 ani pe piata, Interbrew Romania produce cu succes marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Berea Leului

Tradusa literal, “Löwenbräu” inseamna Berea Leului. Leul este simbolul traditional al Bavariei, dar si simbolul “Löwenbräu”. Ca urmare, legatura emotionala dintre marca si locuitorii Bavariei este lesne de ghicit.  Löwenbräu este pentru bavarezi berea lor de suflet, bere iubita si apreciata in toata Germania, unde se consuma volume impresionante in fiecare an.

Istoria Löwenbräu

Löwenbräu isi are originile inca din secolul 14, in anul 1383 cand este produsa pentru prima data la hanul “Zum Löwen” din Germania. Actuala reteta dateaza din anul 1851, an in care incepe productia berii la Munchen, in una dintre cele mai moderne fabrici din lume. La finalul secolului 19 fabrica Löwenbräu era una dintre cele mai mari din Europa. In timpul razboiului, in 1944 fabrica a fost complet distrusa iar dupa reconstructie, marca si-a reluat locul in topul ierarhiei marcilor de bere germane si a inceput sa fie exportata.

Bucuresti, 6.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *