free download 78 travel guides written by experts

Interamerican devine Eureko

Interamerican România – parte a Grupului Eureko din 2001 – devine în mod oficial Eureko începând cu această lună. Procesul de re-branding face parte dintr-o strategie mai largă a companiei de a-şi consolida poziţia solidă deţinută pe piaţa locală de asigurări şi pensii.

În prezent, Eureko are în România peste 350,000 de clienţi cu poliţe active pe segmentul de asigurări şi pensii administrate privat. 

Ca urmare a succesului realizat pe segmentul pensiilor administrate privat, precum şi a creşterii semnificative înregistrate în asigurările de sănătăte, Eureko şi-a anunţat strategia de extindere pe piaţa din România în 2009 şi în perioada următoare.

Eureko se va concentra în principal pe anumite segmente cheie, respectiv Pensii, Sănătate şi Asigurări de viaţă şi va atinge aceste obiective parcurgând mai multe etape:

Pensii – în 2008 grupul şi-a anunţat intrarea pe segmentul pensiilor private facultative prin lansarea fondului de pensii EUREKO CONFORT – cu profil de risc mediu, care va fi urmat în acest an de un al doilea fond de pensii EUREKO ACTIV – cu profil de risc ridicat.

În acest an vor fi lansate noi produse de Asigurări de viaţă, începând cu un nou produs de tip unit- linked având opţiunea de alegere a unui fond garantat, destinat investitorilor precauţi. Acest fond va fi lansat în februarie 2009. 

Începând cu 1 mai 2009, Eureko va înceta subscrierea de poliţe de asigurări generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv bunuri, auto, răspundere civilă şi cargo – concentrându-se astfel pe principalele linii de business.
În 2009 Eureko îşi va extinde reţeaua de furnizori de servicii medicale în întreaga ţară cu parteneri speciali, pentru a oferi clienţilor săi o mai mare mobilitate în alegerea furnizorilor de servicii medicale.

Compania va face investiţii importante pentru consolidarea la nivel de brand şi distribuţie. La mijlocul lunii februarie va fi lansată o campanie susţinută de marketing care va defini poziţia Eureko în România.
Eureko va continua să-şi dezvolte capacităţile de distribuţie prin restructurarea reţelei de agenţi, prin implementarea unei reţele de vânzări către clienţi mari (lansată la sfârşitul anului 2008) şi prin extinderea cooperării cu brokerii şi partenerii de distribuţie.

De asemeni, direcţii strategice ale Eureko şi planurile de dezvoltare vor fi susţinute de mai multe proiecte de dezvoltare.

Finalizarea achiziţiei fondului de pensii Bancpost anunţată la sfârşitul anului 2008 va fi încheiată în vara anului în curs.

În 2009 Eureko va investi şi în extinderea serviciilor medicale private furnizate sub numele Euroclinic, ceea ce va duce la o creştere a numărului facilităţilor şi a gamei de tratamente.

În al treilea trimestru al acestui an, Eureko îşi va muta sediul central într-o nouă clădire de birouri – Olympia Tower din Piaţa Muncii. Contractul de închiriere a fost deja semnat pentru o perioadă de şase ani şi jumătate, până în 2016.
Compania dezvoltă în prezent o serie de proiecte de dezvoltare care vor fi anunţate pe parcursul anului, pe măsură ce vor fi finalizate.

"Anul 2009 va fi o provocare pentru toate activităţile pe care le desfăşurăm în România. Suntem încântaţi să avem alături un acţionar care doreşte să investească pe termen lung pe piaţa locală. Pentru Eureko în România, anul acesta este şi provocator dar şi interesant cu atât de multe iniţiative şi proiecte în curs.”

Frans van der Ent
Country Manager Eureko. 

Bucuresti, 04.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *