Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Înțelepciune pentru învingători

Jim Stovall
Editura Litera

Modul în care ne raportăm la cei din jur, la situațiile cu care ne confruntăm și modul în care abordăm viața și orice provocare influențează rezultatele pe care le avem. Lucrarea de față cuprinde o serie de editoriale grupate în patru secțiuni: înțelepciune pentru spirit, concentrează-te asupra celor din jur și a relațiilor avantajoase, concentrează-te asupra afacerilor și a situației financiare și succesul în acțiune.

Editorialele încearcă să sublinieze importanța acțiunilor concrete, zi de zi și să arate ce se poate face pentru a avea o mentalitate de învingător, de om de afaceri care poate avea succes.

 Înțelepciune pentru învingători

„Cartea aceasta a fost scrisă pentru tine. Înțelepciunea vine din experiență, iar majoritatea experiențelor sunt dureroase și costisitoare. Dacă poți învăța din experiența altor persoane, ești cu adevărat înțelept. Te încurajez să citești această carte din scoarță în scoarță, dar și să o păstrez ca text de referință, folosind secțiunile și editorialele ca pe o resursă la care poți apela atunci când viața impune măsuri înțelepte.” (p. 13)

Poate părea ciudat, dar chiar există o mentalitate a milionarului, a omului de succes. Aceasta este vizibilă în modul în care percepe fiecare situație, în modul în care vede afacerile și banii, precum și în felul în care relaționează cu cei din jur.

Principiile de bază ale gândirii unui om de afaceri de succes sunt reunite în paginile acestei cărți într-un stil tipic american – puternic motivațional, inspirațional. Editorialele sunt scurte, ușor de citit și au, la final, un sfat de urmat sau o concluzie utilă.

„Viitorul nostru poate fi important doar dacă îl construim în baza activităților relevante pe care le îndeplinim în prezent.” (p. 56)

„Dacă nu simți acea pasiune sau acel interes pentru activitățile tale zilnice, fie găsește-ți altceva de făcut, fie adoptă o nouă atitudine față de calea pe care ai ales-o.” (p. 60)

„Singurii oameni care fac bani sunt cei care lucrează la monetărie. Ceilalți trebuie să îi câștige. Banii se câștigă doar aducând valoare în viețile celorlalți. Dacă vrei să ai parte de mai multă bunăstare, nu căuta bani. Caută metode mai bune și mai profunde de a ajuta cât mai mulți oameni.” (p. 140)

„Încearcă să te faci cunoscut pentru un singur lucru și fă-l incredibil de bine. Construiește-ți succesul pornind de la asta.” (p. 229)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *