free download 78 travel guides written by experts

Intalnire AVAS – sindicate Avioane Craiova si Menarom Galati

Joi, 31 mai 2007, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, a avut loc o întâlnire între oficialii Autorităţii şi reprezentanţii sindicatelor de la S.C. Avioane Craiova S.A. şi S.C. Menarom S.A. Galaţi.  

Întâlnirea a avut loc la solicitarea sindicatelor, pentru a se putea informa asupra situaţiei reale a celor două societăţi, fiind o continuare a politicii AVAS de transparenţă decizională, manifestată şi prin întâlnirile lunare în cadrul Comisiei de Dialog Social, sau ori de câte ori este cazul, cu partenerii sociali – sindicate şi patronate.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii AVAS au arătat că procesul de privatizare pentru Avioane Craiova este într-un stadiu incipient. Astfel, la data limită pentru depunerea ofertelor angajante pentru S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A. ( 2 mai 2007), AVAS a primit o singură ofertă din partea consorţiului format din S.C. AEROFINA S.A. Bucureşti, S.C. A5 INVEST SRL CARANSEBEŞ, S.C. A2 IMPEX S.R.L. Ploieşti, S.C. UZUC S.A. Ploieşti. În prezent, comisia de negociere analizează documentele de precalificare şi participare depuse de ofertant – aceasta fiind prima etapă a procesului de privatizare.

În ceea ce priveşte S.C. Menarom Galaţi S.A., AVAS a arătat că în AGA din 29 mai 2007 s-a propus şi aprobat, conform prevederilor OUG 3/2007, programul de restructurare totală a societăţii, numirea administratorului unic, dizolvarea şi lichidarea voluntară a societăţii. Astfel, în cel mai scurt timp, AVAS va organiza o licitaţie pentru selectarea lichidatorului societăţii. Conform caietului de sarcini, vânzarea activelor libere de orice sarcini se va face pe fluxurile viabile, pentru a se putea continua producţia şi păstra locurile de muncă.

Bucuresti, 1.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *