expoplast Sibiu 2019

Insulinele de tip analog Novo Nordisk nu se asociaza cu riscul de cancer

Studiile publicate vineri, 26 iunie în Diabetologia, ediţia online, jurnal medical al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), nu fac nicio  referire la o posibilă legătură între oricare dintre insulinele de tip analog Novo Nordisk şi cancer1.

Pentru a evita orice speculaţii inutile referitoare la posibilitatea ca insulinele de tip analog Novo Nordisk să fie asociate cu o creştere a riscului de cancer, compania doreşte să sublinieze următoarele:  

Insulinele Novo Nordisk au un profil de siguranţă demonstrat:
· Toate insulinele de tip analog Novo Nordisk au fost testate în ceea ce priveşte siguranţa încă din fazele iniţiale ale cercetării.
· De asemenea, toate insulinele de tip analog Novo Nordisk comercializate au fost evaluate într-un număr mare de studii clinice randomizate, studii observaţionale şi sunt în continuare monitorizate pentru orice semnale de siguranţă, prin studii riguroase post-autorizare de urmarire a siguranţei. În urma studiilor efectuate până în prezent nu a fost identificat niciun risc de cancer pentru vreuna dintre cele trei insuline de tip analog comercializate.

Mads Krogsgaard Thomsen, vice preşedinte executiv şi director ştiinţific Novo Nordisk, a declarat: “Abordarea noastră ştiinţifică în descoperirea şi dezvoltarea de insuline de tip analog sigure şi cu performanţe îmbunătăţite, împreună cu existenţa unor baze de date comprehensive privind siguranţa, ne fac să fim convinşi că insulinele noastre de tip analog îmbunătăţesc rezultatele tratamentului persoanelor cu diabet zaharat în comparaţie cu insulinele umane.”

În prezent, incidenţa diabetului zaharat a atins proporţii epidemice şi mai mult, se apreciază că numărul persoanelor afectate se va dubla până în 2030, atingând cifra de 350 de milioane pe întregul mapamond2.

Referinţe:
1 www.diabetologia-journal.org/
2 //www.who.int/diabetes/facts/world_figures/en/. Prevalence of Diabetes Worldwide: Country and Regional Data. World Health Organization. Date of access: 4/17/07.

Bucuresti, 10.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *