metalshow

Institutul Polonez – Concert de muzica vocala

9 martie 2007, ora 18.00
 Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti  

Institutul Polonez din Bucuresti va invita vineri, 9 martie, la ora 18.00, la un concert de muzica vocala sustinut de sopranele poloneze Anna Noworzyn si Kamila Kulakowska, acompaniate la pian de Grzegorz Biegas. Concertul va fi gazduit de Muzeul National "George Enescu (Calea Victoriei nr. 141).
 
Solista a Operei Sileziene din Bytom, soprana Anna Noworzyn are temeinice studii muzicale (absolventa a Academiei de Muzica din Katowice, clasa prof. Alicja Slowakiewicz) dar si de filologie polona (Universitatea Sileziana). Printre cele mai recente recunoasteri ale artei sale interpretative se numara Diploma Grand Prix, primita la Concursul de Canto de la Duszniki-Zdroj, 2006 (unde a obtinut Premiul I – la categoria opera si la categoria oratorii). Laureata a numeroase concursuri nationale si internationale, a repurtat succese deosebite si în evolutiile sale pe scene muzicale din Polonia si din strainatate.

Absolventa (2004) a Academiei de Muzica „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz, la clasa de canto a prof. Brygida Skiba, soprana Kamila Kulakowska a debutat in acelasi an la Berlin, cu rolul Papagena din "Flautul fermecat" de W.A. Mozart. Are deja un palmares bogat, fiind laureata mai multor concursuri muzicale. A participat la numeroase festivaluri, cum ar fi cele de la Szczecin (2005), Sopot (2004) si la Festivalul International „Wratislavia Cantans” (Wroclaw, 2002, 2003). Concerteaza atat in Polonia, cat si in strainatate, fiind atrasa mai ales de lirica vocala. In prezent colaboreaza cu Opera Kameralna din Cracovia si Opera Nova din Bydgoszcz.

Ambele soprane au fost distinse cu Premiul al II-lea ex equo (Premiul I nu a fost acordat) la Concursul de Muzica Vocala „I. J. Paderewski“ – Bydgoszcz, 2006.

In cadrul concertului, artistele vor fi acompaniate la pian de Grzegorz Biegas – cadru universitar la Academia de Muzica din Katowice, catedra de muzica de camera. Este absolvent al aceleiasi Academii de Muzica, la clasa de pian a prof. Eugeniusz Knapik si cea de muzica de camera a prof. Maria Szwajger – Kulakowska. A urmat cursuri postuniversitare la clasa prof. Jozef Stompel. In calitate de acompaniator a evoluat pe podiumurile multor concursuri si pe scene de concert din Europa si S.U.A. Din anul 2005 este prodecanul Facultatii de Interpretare Vocala si Instrumentala a Academiei de Muzica din Katowice.
 
www.culturapoloneza.ro

 In program:

ANNA NOWORZYN

F. Mendelssohn – Hexenlied op. 8, nr 8
St. Moniuszko – Peste râu
H. Eisler – Meine Mutter wird Soldat
St. Moniuszko – recitativ si aria Hannei din opera "Conacul cu stafii"
Ch. Gounod – aria Margaretei din actul III al operei "Faust" (O Dieu!…/ Ah, je ris de me voir…)
V. Bellini – recitativ si aria Iuliei din opera "I Capuleti e i Montecchi" (Eccomi…Oh! quante volte)
G.C. Menotti – aria Monicai din opera "Medium" (Bravo! And after the theater, supper and dance. Music!)

KAMILA KULAKOWSKA

F. Maklakiewicz – Lieduri din ciclul Lirica de dragoste: * Te iubesc * Cum puteti voi, florilor… * Iar daca sa uiti vrei…
R. Strauss – Die Georgine
W. A. Mozart – aria Zaidei din opera "Zaide" (Ruhe sanft mein holdes Leben)
G. Puccini – aria Musettei din opera "Boema"
G. Bizet – aria Mihaelei din opera "Carmen"
G. Bacewicz – Ma doare capul

Bucuresti, 28.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *