free download 78 travel guides written by experts

Institutul Francez din Bucuresti, Ambasada Frantei in Romania si Orange

cu sprijinul Teatrului National Bucuresti

Prezinta

Albă ca Zăpada – Ballet Preljocaj

Creaţie 2008 la Bienala de dans de la Lyon
Spectacol de dans contemporan pentru 26 dansatori
28 si 29 noiembrie, orele 19.30, Sala Mare a Teatrului National
30 noiembrie, orele 17.00, Sala Mare a Teatrului National

Un impresionant spectacol de dans contemporan: Albă ca Zăpada, ultima creatie Ballet Preljocaj, Franţa.
Coregrafia este semnată de Angelin Preljocaj, coregraf francez de origine albaneză, muzica ii aparţine lui Gustav Mahler, iar costumele sunt create de celebrul designer Jean-Paul Gaultier.

Albă ca zăpada, ultima creaţie a companiei Ballet Preljocaj, este un grandios spectacol de dans contemporan, narativ şi romantic, inspirat din binecunoscuta poveste a Fraţilor Grimm. Renumitul coregraf francez Angelin Preljocaj i-a reunit pentru acest proiect pe toţi cei 26 de dansatori ai companiei sale într-un puternic spectacol vizual, pe cele mai frumoase pagini simfonice ale lui Gustav Mahler.

Apreciat de presa franceză ca o « … fabuloasă poveste în imagini [ce] scoate la iveală secvenţe de o frumuseţe sclipitoare » (Le Monde), « Albă ca Zăpada este o încântare » (Libération), spectacolul va putea fi văzut la Bucureşti în trei reprezentaţii la sfârşitul lunii noiembrie. Spectacolul a cunoscut un imens succes de public şi mediatic cu ocazia Bienalei Dansului de la Lyon şi apoi la Paris, în octombrie, constituind unul dintre momentele deosebite ale sezonului cultural european din perioada Preşedinţiei franceze la Uniunea Europeană.

Spectacolul Alba ca zapada este o coproductie: Biennale de la danse de Lyon / Conseil Général du Rhône, Théâtre National de Chaillot (Paris), Grand Théâtre de Provence (Aix-en-Provence), Staatsballet Berlin (Germania).

Bucuresti, 24.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *