free download 78 travel guides written by experts

Institutiile publice si ONG-urile dezbat problemele cu care se confrunta refugiatii si imigrantii

Fundația Scheherazade Fundația Scheherazade organizează în cadrul proiectului ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România, masa rotundă cu tema: Soluții pentru creșterea accesului la servicii sociale și workshop-ul: Cum să lucrezi cu propriile stereotipuri.

Evenimentul va avea loc astăzi, 28.10.2015, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, strada Vasile Lascăr 31, de la ora 11:30.

„Accesul refugiaților și imigranților la servicii sociale este îngreunat din cauza vidului legislativ privind procedurile de monitorizare a cazurilor, centralizare a datelor, utilizarea instrumentelor adecvate, rigiditatea legislativă, barierele de comunicare. În special, accesul la servicii de asistență socială destinate integrării profesionale și educaționale este deficitar” a declarat preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris. “Astfel, considerăm că este necesară o dezbatere serioasă cu instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale legată de gestionarea acestor probleme” a adăugat Wajiha Haris.

Workshopul: Cum să lucrezi cu propriile stereotipuri – este un atelier despre diferitele tipuri de discriminare. Acesta își propune să ajute participanţii să identifice propriile stereotipuri și cum să lucreze cu ele în activităţile pe care le desfăşoară cu refugiaţi şi imigranţi.

Proiectul ”Punți către speranță” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Durata proiectului este de un an de zile: 01.05.2015 – 30.04.2016. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de imigranți și refugiați. De asemenea, pe parcursul proiectului vor fi derulate activități de integrare prin artă, conservarea identității culturale și conexiuni cu comunitățile de origine din România, precum și schimb de bune practici și transfer de experiență cu organizații publice și nonprofit din Norvegia.

România a înregistrat anul trecut 1.506 cereri de azil – conform statisticilor de la Inspectoratul General pentru Imigrări. Cu un număr de 614 cereri de azil, cei mai mulți solicitanţi de azil sunt de origine siriană, fiind urmați de solicitanți de origine irakiană, iraniană și palestiniană. Un număr de 713 de persoane au primit statut de refugiat sau o altă formă de protecţie, cei mai mulți provenind din Siria. Între 1 ianuarie – 31 mai 2015, un număr de 719 persoane au solicitat azil, dintre acestea, 343 provenind din Siria, 120 din Irak și 21 din Ucraina.

Bucuresti, 28.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *