metalshow

Insemnarile lui Aram

Insemnarile lui AramMaria Angels Anglada
METEOR Publishing

La 15 ani, Aram pleaca impreuna cu mama sa intr-un pelerinaj la manastirea din Narek, langa lacul Van. Drumul nu este usor, tineti cont ca totul se intampla in 1915. Dar totul devine mult mai dramatic in momentul in care se afla despre masacrul lansat impotrvita armenilor de catre turci. Acesta este un episode istoric real, documentat, una dintre cele mai negre perioade in istoria Armeniei.

Aram si mama lui nu se mai pot intoarce acasa si, dupa o indelungata calatorie plina de primejdii si peripetii care ii poarta prin Armenia, Grecia si Franta, se stabilesc la  Marsilia. Aram ii este recunoscator mamei sale ca a acest acest loc si o noua viata incepe. O viata cu mult-mult dor de tatal pierdut in masacru, cu vesti asteptate si primite odata cu ziarele, cu sentimente de furie dar si, cumva, de usurare, in momentul in care cei responsabili de moartea tatalui sunt arestati.

Un roman cu o poveste induiosatoare, in care fictiunea se impleteste cu realitatea, o carte despre speranta, iubire, relatie intre copil si parinti – unul pierdut prea timpuriu si in conditii tragice, altul alaturi in fiecare moment –, o poveste despre puterea de a merge mai departe, fara a uita trecutul, despre speranta si viitor.

Maria Angels Anglada, „o poeta care scrie romane”, dupa cum singura se prezinta, surprinde intr-un volum special, zbuciumul interior al unui tanar, drama unui popor si creeaza niste personaje puternice. Cartea publicata de METEOR Publishing le ofera cititorilor oportunitatea de a descoperi o scriitoare aparte si un moment important din istorie. Exista o introducere cuprinzatoare si extrem de folositoare, cu informatii despre autoare si despre opera sa, inclusiv despre romanul de fata. Capitolele difera din perspectiva „vocilor”: romanul debuteaza cu doua capitole in care vocea ii apartine autoarei, apoi este randul lui Aram, prin intermediul insemnarilor sale sa „ia cuvantul”, urmat de mama lui, Marik, in al cincilea capitol. Aram, Marik, alte doua persoane si, in final, autoarea, incheie romanul. Finalul cartii contine si un tabel cronologic menit a-i ajuta pe cititori sa inteleaga si mai bine contextul in care se petrece intreaga poveste si episodul istoric real (alaturi de toate celelalte detalii furnizate in introducere).

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *