Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Inovatoare şi inspiraţională: tehnologia luminilor de la noul BMW M8 GTE

Bucureşti/München. Pe parcursul sezonului de motorsport 2018, piloţii ce vor urca în cockpitul noului BMW M8 GTE se vor putea baza pe un aliat puternic, ale cărui beneficii vor fi resimţite în special la cursele de 24 de ore: sistemul de lumini foarte performant de la BMW M8 GTE.

Pilotul oficial BMW Alexander Sims (Marea Britanie) a intrat direct în centrul problemei: “Cursele de 24 de ore sunt pur şi simplu o provocare enormă – pentru pilot, echipă şi orice alte componente implicate”. La aceste curse-maraton, care durează 24 de ore, un accent deosebit este pus pe eficacitatea luminilor maşinii. În urma unor teste vaste şi a unei dezvoltări intensive, reacţiile din partea piloţilor BMW M8 GTE este mai mult decât pozitiv în această privinţă.

“Noua tehnologie a luminilor este remarcabilă”, a declarat Philipp Eng (Austria). “Există mulţi factori diferiţi pentru ca luminile unei maşini de curse să fie bune. În cazul BMW M8 GTE, inginerii au făcut totul aşa cum trebuie.” Specialiştii de la BMW Motorsport au început efectiv cu o foaie albă de hârtie. Au creat sistemul de lumini pentru noul BMW M8 GTE de la bază, acesta fiind conceptul special pentru a fi utilizat în motorsport. Tehnologia revoluţionară de ultimă oră a fost utilizată în procesul de producţie, inclusiv Metal Additive Manufacturing (producţia metalică aditivă). Elementele de răcire din sistemul de lumini al BMW M8 GTE au fost produse utilizând o procedură specială de imprimare 3D.

De asemenea, inginerii au utilizat producţie aditivă pentru a verifica imediat rezultatele simulărilor de pe circuite, cu ajutorul componentelor produse cu imprimantă 3D. Testul de anduranţă de la Le Castellet (Franţa) a jucat un rol foarte important. “Poţi parcurge diferite scenarii de iluminat la Paul Ricard, de la un circuit luminat parţial până la unul complet iluminat”, a declarat Martin Tomczyk (Germania). “Cu toţii am fost impresionaţi de luminile de la BMW M8 GTE. Vizibilitatea bună este extrem de importantă pentru noi, piloţii, pe timpul nopţii. Şi avem parte de aşa ceva.”

Sistemul de lumini al noului avanpost GT al BMW Motorsport nu numai că stabileşte repere în ceea ce priveşte tehnologia – şi designul farurilor BMW M8 GTE arată fantastic. Designul se bazează pe farurile circulare duble, tradiţionale pentru marcă, cu două inele LED. Stopurile subliniază proximitatea cu noul BMW Seria 8 Coupé şi se inspiră din designul luminilor de serie.

Fanii vor putea vedea designul impresionant şi performanţele tehnologiei de lumini ale noului BMW M8 GTE la “Daytona International Speedway”, la finalul lunii ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *