free download 78 travel guides written by experts

Innova Capital castiga Premiul “Afacerea Anului 2007”

Innova Capital a câştigat Premiul “Afacerea Anului 2007 – Europa Emergentă”, oferit de Asociaţia Europeană de Private Equity şi Capital Investiţional (European Private Equity and Venture Capital Association – EVCA) împreună cu revista “Real Deals” pentru investiţia Innova în Automotive Components Europe (ACE).
   
Innova Capital, una dintre cele mai importante firme central europene de Private Equity, a fost recunoscută pentru o afacere care a implicat o fuziune unică a două companii din Europa de Est şi de Vest pentru a crea o nouă entitate – ACE. La începutul anului 2005, Innova a achiziţionat EBCC, o fabrică poloneză pentru producţia  componentelor de aluminiu, de la compania mamă aflată în dificultate, Valfond, cu intenţia de a o transforma într-un furnizor autonom pentru industia auto. În consecinţă, Innova s-a asociat în 2006 cu managementul Fuchosa (Spania) pentru a finaliza procedura de Leveraged Management Buy-Out (MBO) a acestui furnizor european pentru industria automotive de tip Tire 2. Cele două unităţi operaţionale au fost reunite pentru a forma ACE – un furnizor diversificat de componente turnate al industriei automotive. Noua entitate va controla managementul, clienţii, dezvoltarea producţiei şi intrarea în locaţiile cu costuri reduse din CE. Acest holding înregistrat în Luxemburg, a fost listat la Bursa din Varşovia în iulie 2007. ACE reuneşte cele mai bune caracteristici ale ambelor companii. Managementul Fuchosa a adus o experienţă noua care a permis fabricii poloneze de aluminiu (EBCC) să îşi modernizeze şi să îşi îmbogăţească capacitatea de producţie. Extinderea diviziei de feroase (Fuchosa) este prevăzută prin cumpărarea de ternuri industriale dezafectate în CE. În acest moment se dezvoltă noi produse şi există deja noi comenzi. În iulie 2007, după formarea ACE, cifra de afaceri anuală a diviziei de aluminiu a fost de 27 milioane de euro, cu un profit net de 3,6 milioane de euro. La sfărşitul acestui an, ACE previzionează să atingă o cifră de afaceri de 86 milioane de euro şi un profit net estimat la 9 milioane de euro.

Activităţile Innova Capital sunt recunoscute în CE. În luna mai a acestui an, Innova a finalizat preluarea La Fântâna, îmbuteliatorul şi distribuitorul principal de apă de izvor din România şi Serbia, de la Oresa Ventures. Cu o cotă de piaţă de 70% acasă şi peste 60% în Serbia, La Fântâna furnizează apă unei reţele de 45 000 de unităţi de răcire a apei instalate în birouri din cele două ţări. Din 2002, care a fost primul an complet operaţional, La Fântâna Group a reuşit o creştere anuală de 75%, depăşind un venit consolidat de 15 milioane de euro în 2006 (12 milioane de euro în România şi respectiv 3 milioane de euro în Serbia). La Fântâna este a doua afacere făcută de Innova în România după achiziţia de acum câţiva ani ai Orange Telecom şi apoi vinderea sa către France Telecom.

Achiziţia La Fântâna a însemnat începerea activităţii investiţionale a Innova/4, cel mai nou fond al Innova Capital, cu o valoare de 225 milioane de euro care vor fi investiţi în principal în Europa centrală şi în vestul apropiat al Europei.

“Suntem foarte mulţumiţi de performanţele de până acum ale ACE, şi intenţionăm să continuăm să lucrăm cu aceast management pentru a-i spori realizările – implicarea Innova va continua. Premiul oferit de EVCA alături de revista Real Deals este o mare recunoaştere a muncii noastre. Acest lucru ne motivează în continuare să colaborăm cu companiile din portofoliul nostru şi să căutăm noi oportunităţi atractive de investiţii”, a spus Andrzej Bartos, Partner la Innova Capital, responsabil de tranzacţia ACE.

Bucuresti, 6.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *