free download 78 travel guides written by experts

Innerlook lanseaza un instrument de recrutare pentru oamenii de HR

Innerlook lanseaza InView , instrumentul complet de recrutare dedicat departamentelor de resurse umane ale companiilor Sau cum sa recrutezi angajatul ideal si sa salvezi pierderi de zeci de mii de euro

Compania specializata in servicii personalizate de HR Innerlook a lansat la inceputul lui 2011 InView, instrumentul de recrutare dedicat departamentelor de resurse umane din companii. In View a fost astfel creat incat sa ajute atat companiile multinationale, cat si cele antreprenoriale, sa isi imbunatateasca propria politica de resurse umane, sa armonizeze munca propriilor angajati din aceste departamente si sa ajute la selecţionarea celui mai bun specialist pentru postul liber.

Georgiana Dragomir specialist in Resurse Umane si Managing Partner la Innerlook:

InView vine astfel sa rezolve aceasta nevoie a companiilor, oferind o metodologie de recrutare, un set de instrumente practice aplicate în etapa interviului şi un suport permanent al echipei de consultanţi Innerlook pentru pregătirea tehnică a intervievatorilor. Folosind InVIew, activitatea specialistilor din departamentele de resurse umane este optimizata, gradul de armonizare a profilului candidatului cu tiparul organizational situandu-se la un nivel superior fata de metodele standard utilizate de catre recruiteri sau managerii de resurse umane. Procesul de recrutare se va inchide cu un raport concret, transparent care va sta in spatele fisei de angajare. Acest document va demonstra ca procesul de angajare s-a realizat conform cerintelor departamentului care a lansat postul si va justifica alegerea.

Foarte important în economia unei companii şi mai ales în contextul economic actual, acest instrument va creşte performanţa propriei echipe de recrutare şi va ajuta la eliminarea costurilor care derivă uzual din alegerea unui candidat nepotrivit postului. În astfel de cazuri, pierderea unei companii în situaţia concretizarii unui proces de recrutare eronat se ridică (în medie) la cel puţin 40%-60% din salariul anual brut al unui specialist (costurile fiind estimate între 8000 si 12.000 euro, fără a adăuga beneficiile pachetului oferit de compania angajatoare) şi la 100% în cazul unei poziţii de management (care în 12 luni poate genera pierderi intre 50.000 şi 100.000 euro, fără a lua în calcul beneficiile suplimentare oferite angajatului).

Manualul de recrutare si selectie “InView” a rezultat din experienta specialistilor in resurse umane de la Innerlook. Filozofia InView porneste de la premiza ca fiecare profesie presupune o configuratie integrata a aptitudinilor si competentelelor, care variaza de la individ la individ, putand fi insa evaluata intr-o maniera obiectiva. Din punctul de vedere al consultantilor InnerLook, selectia profesionala nu inseamna alegerea unor candidati in baza unor criterii stricte legate de consistenta CV-ului, ci o examinare atenta a persoanei pentru a putea stabili cu exactitate factorii motivationali si valorile socio-profesionale. Instrumentul a fost dezvoltat intr-un interval de 4 ani, perioada in care specialistii Innerlook au analizat profilele a peste 2500 de candidati, din fiecare interviu realizat fiind desprinse si dezvoltate concluzii empirice solide. Realizarea manualului de recrutare si selectie s-a bazat pe experienta dobandita in aceste procese, in contextul celor peste 200 de proiecte finalizate pentru clienti din industrii diverse (IT&C, FMCG, F&B, Banking, Pharma, BPO, Real Estate). Instrumentele de lucru au fost testate pe un esantion de 200 de candidati, atat pentru pozitii de specialist, cat si pentru pozitii de top management, pozitiile fiind inchise in procent de 100%.

Bucuresti, 28.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *