free download 78 travel guides written by experts

Initiative readuce la viata singura strada in trepte din Bucuresti

Strada Xenofon, locul ascuns al capitalei, poartă cu el o parte din istoria arhitecturală a Bucureştiului, ştearsă de-a lungul anilor prin diferite proiecte de modernizare sau renovare.

Pentru a readuce la viață singura stradă în trepte din București, agenţia de media Initiative, împreună cu artista Eva Radu și cu sprijinul savana, au “pictat” strada Xenofon.

Proiect socio-cultural își propune să redea o altă faţă străzii și să aducă o pată de culoare și bună dispoziție locuitorilor din zonă, precum și celor care ajung întâmplător în zona parcului Carol.

Proiectul a fost finalizat în data pe 30 august, iar prin intermediul paginii de Facebook Initiative, toți cei interesați au putut urmări în timp real evoluția picturii.

„Este al doilea an în care aducem la viață strada Xenofon cu ajutorul baghetei Evei Radu și ne bucurăm să vedem că strada a devenit un punct de atracție în București. Dacă anul trecut design-ul străzii a reprezentat un tribut Bucureștiului, anul acesta ne-am dorit să realizăm un desen care să fie în armonie cu minunatul parc Carol aflat peste stradă. Obiectivul nostru a rămas același, de a oferi tuturor celor care trec prin zonă o pată de culoare și bună dispoziție”, declară Alexandra Olteanu, Managing Director, Initiative.

„În 2015 savana poartă culorile imaginației, iar acum și pe strada Xenofon le putem regăsi într-un peisaj atent pictat în culori ce ne inspiră bucurie. Profilul vesel al străzii se potrivește foarte bine cu noua campanie savana, plină de umor și, desigur, culoare. Pentru că anul acesta savana a revenit la esența brandului, și anume culoarea, ne-am dorit să punem din nou în valoare calitatea mărcii. Mai mult, ne dorim să înveselim publicul bucureștean cu ce știm noi să facem cel mai bine: să creăm poveşti despre culoare în jurul emoțiilor şi trăirilor noastre, redând astfel legătura puternică ce există între culoare şi fiecare dintre noi”, declară Cristina Avram, Marketing Manager Consumer Fabryo Corporation

În urma reconfigurării design-ului de anul acesta, strada a devenit o “oază urbană”, unde cele 70 de trepte sunt frumos pictate sub forma unei cascade montane. O altă capodoperă te aşteaptă la capătul ei, acolo aflându-se priveliştea celui mai înalt punct natural al capitalei, dealul Filaret. Mai mult, strada și-a recăpătat faima, devenind un loc pe care bucureștenii și turiștii îlvizitează, făcându-și poze alături de culorile vii.

Strada Xenofon, care poartă numele unui filozof şi soldat grec, este astăzi considerată unul din locurile unde oamenii se pot bucura, gratuit, de o formă contemporană de artă.

Bucuresti, 03.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *