free download 78 travel guides written by experts

Initiativa Western Union PASS a depasit pragul de 250.000 de pase

Prin iniţiativa PASS fiecare pasă reuşită din UEFA Europa League se transformă în fonduri pentru educaţie contribuind la eforturile UNICEF de a facilita accesul copillor la 1 milion de zile de educaţie

The Western Union Company (NYSE:WU), lider în servicii globale de plăţi şi parterner global UEFA Europa League, anunţă astăzi, în apropierea finalului competiţiei pe grupe din acest sezon, realizarea unui număr de peste 250.000 de pase reuşite din momentul lansării iniţiativei PASS, în septembrie 2012.

Prin iniţiativa PASS, Western Union şi Western Union Foundation, în colaborare cu UNICEF, transformă fiecare pasă reuşită din meciurile UEFA Europa League în fonduri pentru educaţie, folosind, astfel, puterea fotbalului pentru a ajuta copii dezavantajaţi de peste tot din lume.

La sfârşitul ultimului sezon, fondul PASS însuma 178.231 de pase, un număr care a crescut acum la 282.568, de la începutul sezonului 2013/14, din 19 septembrie 2013.

Cele 5 cluburi de top şi cei 5 jucători de top ca număr de pase reuşite în sezonul UEFA Europa League 2013/14 sunt1:

Top cinci echipe:

Top cinci jucători:

1. Tottenham Hotspur FC (3.673)

1. Mousa Dembélé, Tottenham Hotspur FC (451)

2. Swansea City AFC (3.269)

2. Jeffrey Gouweleeuw, AZ Alkmaar (352)

3. AZ Alkmaar (2.663)

3. Thanos Petsos, SK Rapid Wien (346)

4. Valencia CF (2.651)

4. Alexandros Tziolis, PAOK FC (340)

5. PSV Eindhoven (2.532)

5. Jan Wuytens, AZ Alkmaar (337)

În septembrie 2013, Western Union a anunţat că Jamaica, Nigeria şi Turcia au fost primele ţări care au primit fonduri prin iniţiativa PASS. În Jamaica, PASS susţine programele UNICEF care au ca obiectiv creşterea prezenţei la cursuri, creşterea gradului de alfabetizare şi a aptitudinilor de calcul, precum şi reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor din ciclul secundar, în special în cazul băieţilor. În Nigeria, Western Union ajută la creşterea numărului femeilor profesor şi, totodată, la încurajarea tinerelor fete de a se înscrie la cursuri, contribuind la eforturile UNICEF de a creşte cu 1,3 milioane numărul profesorilor calificaţi, acoperind astfel necesarul ţării2. În Turcia, finanţarea obţinută prin iniţiativa PASS se va concentra pe facilitarea accesului copiilor dezavantajaţi şi a minorităţilor etnice la o educaţie de calitate în învăţământul secundar, în special în zonele rurale şi cu venituri mici, unde doar 30% dintre copii ajung în ciclul secundar.

În cadrul parteneriatului de trei ani realizat de Western Union cu UNICEF, Brazilia va fi una dintre ţările beneficiare care va primi fonduri prin iniţiativa PASS.

Internaţionalul brazilian şi mijlocaş al Tottenham Hotspur FC, Sandro Raniere, a declarat: „Iniţiativa PASS demarată de Western Union înseamnă mult pentu mine deoarece putem ajuta copiii să meargă la şcoală, iar copiii din Brazilia au nevoie de acest ajutor, mulţi fiind foarte săraci”.

„Înseamnă mult pentu mine şi pentru că sunt din Brazilia şi astfel pot să ajut copiii din ţara mea natală dar şi de peste tot din lume. Sunt fericit să fiu pe teren, să îmi fac treaba şi în acelaşi timp să pot ajuta oameni de pe tot globul. Tottenham este echipa cu cele mai multe pase în acest sezon, iar acest lucru este minunat – mă simt foarte bine să ajut oamenii, este extraordinar”.

Patrick Gaston, Preşedintele Western Union Foundation, comentează: „Jucătorii, fanii şi consumatorii au fost alături de noi şi ne-au oferi susţinerea lor încă de la demararea iniţiativei PASS , în septembrie 2012, iar acest lucru ne-a ajutat nu doar să folosim această forţă şi popularitate a fotbalului pentru a aduce în atenţie provocările din educaţie la nivel global, dar şi pentru a începe să schimbăm în bine viaţa tinerilor şi a comunităţilor lor. Este extraordinar să vezi impactul pozitiv pe care finanţările oferite prin iniţiativa PASS îl generează în ţările care au cea mai mare nevoie”.

1 Statisticile cu privire la numărul de pase în UEFA Europa League au fost puse la dispoziţie de Opta.
2 Comisia Naţională Nigeriană pentru Colegii, Secretarul Excecutiv pentru Educaţie, Profesor Muhammed Junaid, publicat de Agenţia de Ştiri a Nigeriei, septembrie 2012.

Bucuresti, 12.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *