free download 78 travel guides written by experts

Initiativa eduVision 2020 va sustine proiectul national de eLearning

In perioada 16-17 septembrie 2011 a avut loc conferinta internationala eduVision 2020, eveniment la care au participat ministri si reprezentanti ai ministerelor educatiei din Europa, Africa, Orientul Mijlociu si CIS, membrii ai Comisiei Europene, ai ambasadelor si consulatelor, profesori, cercetatori in educatie, precum si lideri de opinie, cu scopul de a lansa Initiativa eduVision 2020.

Initiativa eduVision 2020 recunoaşte, susţine si isi insuseste principiile si obiectivele stabilite in cadrul procesului multi-partenerial desfasurat in cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informationala, precum si pe cele stabilite in cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene.

In prima zi a evenimentului, la care au participat peste 300 de invitaţi, prezentarile s-au axat pe evidentierea perspectivelor implementarii unui sistem de eLearning: prin puterea exemplului, studiile de caz din Cipru, Malta, Azerbaijan si Egipt au adus argumente solide pentru eficienta si impactul pozitiv al unui astfel de sistem. In continuare au fost prezentate solutiile tehnologice existente in momentul actual pentru eLearning, o parte dintre acestea putand fi explorate in cadrul expozitiei deschise pentru participanti.

Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Sportului si Tineretului, a declarat: “Cresterea gradului de alfabetizare este imperativa. Școala trebuie sa vina cu cu repere, inclusiv in ceea ce priveste IT&C, repere care sa ajute elevii sa distinga informatia utila de zgomotele de fond. Ceea ce ar putea schimba fata intregului curriculum si a intregului invatamant sunt platforma de eLearning si biblioteca digitala  scolara”.

In cea de-a doua zi a evenimentului s-a vorbit despre crearea unui proiect national de eLearning. Cateva studii de caz prezentate din state precum Oman, Alger, Egipt si Serbia au aratat din nou pasii si modalitatile de implementare, dar si succesul inregistrat in implementarea sistemului local educational.

Florin Lupescu, consilier principal la Comisia europeana, Directoratul General pentru Societatea informaţionala si Media, a spus: ”Modificarile in educatie cer mult timp si cer o abordare holistica. Am prezentat membrilor Comisiei Europene expertiza SIVECO Romania in implementarea deciziilor legate de educatie si au fost foarte incantati. Educatia este ultima frontiera a revolutiei digitale. Am incredere ca vom trece catre o educatie digitala si o societate digitala reala”.

Tatiana Potang, Viceministru al educatiei din Republica Moldova, a adaugat: „Initiativa eduVision 2020 este o buna lectie pe care trebuie s-o invatam. Am inteles cu totii ca scoala trebuie sa fie in rand cu viata. Scoala trebuie sa fie atractiva pentru elevii nostri si va fi doar atunci cand vom reusi integrarea tehnologiei educatiei in toate scolile din Republica Moldova”.

„Vrem sa avem elevi care sa fie pregatiti pentru societate si de aceea trebuie sa oferim competente pentru noile locuri de munca. Suntem foarte mandri sa lucram cu SIVECO Romania care ne furnizeaza 5.000 de obiecte de invatare interactiva in limba araba. Un lucru bun pe care l-a facut SIVECO Romania este lansarea unui concurs in randul profesorilor pentru a-i stimula sa furnizeze cel mai bun continut educational”, a declarat Dr.Abdalla Al Amiry, consilier in Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite.

In plan conceptual, Initiativa eduVision 2020 ofera un cadru favorabil pentru mai buna cunoastere si diseminare a strategiilor aplicate cu succes in procesul de crestere a eficientei actului educational prin intermediul IT&C, precum si evidentierea obstacolelor intampinate si a modalitatilor de depasire a acestora. La nivel operational, Initiativa sustine pilotarea practica si extinderea pe scara larga a acelor concepte a caror implementare a condus la rezultate notabil pozitive si masurabile, in ce priveste cresterea performantelor educatiei scolare prin utilizarea permanenta la scara larga a tehnologiilor informatice inovative.
Conferinta eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning si dezvoltarea invatamantului din Europa de Est, a fost organizat de catre Agora Group si SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului,  Ministerului Comunicaţiilor si Societatii Informationale si al Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a prezenta cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea TIC pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educatiei la nivel mondial.

Partenerii care au sustinut prima editie a conferintei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Samsung, Brief Systems, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Bucuresti, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PRwave, PRwave Directory si Medialook.

Pentru mai multe informatii despre conferinta eduVision 2020 va rugam sa accesati www.eduvision.ro.

Bucuresti, 19.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *