free download 78 travel guides written by experts

Initiativa eduVision 2020 – un raspuns la provocarile tranzitiei la Societatea Informationala

Conferinţa internaţională eduVision 2020 desfășurată în 16 și 17 septembrie la Palatul Parlamentului, București, lansează Iniţiativa eduVision 2020. Iniţiativa recunoaşte, susţine şi îşi însuşeşte principiile şi obiectivele stabilite în cadrul procesului multi-partenerial desfăşurat în cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informaţională, precum şi pe cele stabilite în cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene.

„Iniţiativa eduVision 2020 susţine înfiinţarea unor Centre de excelenţă în domeniul e-Learning, cu relevanţă regională, având capacitatea şi dispunând de mecanismele necesare pentru acumularea şi diseminarea informaţiilor, precum şi întreprinderea acţiunilor specifice programelor de eLearning majore.

În cadrul Iniţiativei vor fi încurajate parteneriatele regionale, naţionale şi internaţionale pentru demararea unor proiecte concrete destinate creşterii performanţelor educaţiei prin valorificarea potenţialului oferit de IT&C. Sunt invitaţi să participe la Iniţiativă toţi actorii publici, privaţi şi neguvernamentali cu activitate relevantă în domeniul integrării IT&C în educaţia şcolară”, spune Irina Socol, Preşedinte & CEO SIVECO România.

În plan conceptual, Iniţiativa eduVision 2020 oferă un cadru favorabil pentru mai buna cunoaştere şi diseminare a strategiilor aplicate cu succes în procesul de creştere a eficienţei actului educaţional prin intermediul IT&C, precum şi evidenţierea obstacolelor întâmpinate şi a modalităţilor de depăşire a acestora. La nivel operaţional, Iniţiativa susţine pilotarea practică şi extinderea pe scară largă a acelor concepte a căror implementare a condus la rezultate notabil pozitive şi măsurabile, în ce priveşte creşterea performanţelor educaţiei şcolare prin utilizarea permanentă la scară largă a tehnologiilor informatice inovative.

Daniel Funeriu, Ministrul Educației, Cercetării, Sportului și Tineretului, a declarat: “Creșterea gradului de alfabetizare este imperativă. Școala trebuie să vină cu cu repere, inclusiv în ceea ce privește IT&C, repere care să ajute elevii să distingă informația utilă de zgomotele de fond. Ceea ce ar putea schimba fața întregului curriculum și a întregului învățământ sunt platforma de eLearning și biblioteca digitală școlară”.

“Sunt convins că educația viitorului va fi o bună bază de pornire care să ne permită ieșirea mentală din ispita izolării. Nu putem structura internetul, dar putem structura învățământul, astfel încât să reducem analfabetismul digital. Trebuie să vedem în strategia guvernamentală legată de eLearning o oportunitate pentru toate vârstele și toate categoriile sociale”, a declarat Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe.

Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a subliniat influența internetului asupra procesului de învățare: “Internetul a modificat regulile jocului la nivel economic și social iar noi trebuie să ne conectăm la aceste reguli. Cred că despre asta este vorba când ne referim la un instrument util de învățare pe tot parcusul vieții. În condițiile în care tehnologia se schimbă la un interval de 12 luni, învățarea pe tot parcursul vieții este esențială. Avem tineri sclipitori in IT care gândesc fără granițe, care implementează soluții educaționale în lume”. Ministrul a salutat reprezentanții delegațiilor străine prezente la eveniment, precizând că acestea se află în capitala sud-europeană a IT-ului: “Profitați de frumusețea locală și de puterea comunicațiilor!”

Conferința eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning şi dezvoltarea învăţământului din Europa de Est, este organizat de către Agora Group şi SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi al Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a prezenta cele mai noi tendinţe din domeniul educaţiei şi eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea TIC pentru educaţie şi pentru a crea o viziune comună asupra viitorul educației la nivel mondial.

Partenerii care susţin prima ediţie a conferinţei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Samsung, Brief Systems, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos, Radio România Actualități, Radio România București, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory și Medialook.

Pentru mai multe informaţii despre conferința eduVision 2020 vă rugăm să accesați www.eduvision.ro.

Bucuresti, 16.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *