Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ingrijirea lentilelor de contact: solutii multifunctionale utilizate frecvent pentru curatare/dezinfectare

Ingrijirea lentilelor de contact este un proces de intretinere care vizeaza exclusiv tipurile de lentile destinate purtarii extinse sau prelungite, cum ar fi lentilele de contact lunare sau saptamanale. Concret, ingrijirea accesoriilor medicale moderne ar trebui sa intre in rutina zilnica a fiecarui purtator de lentile de contact, deoarece de respectarea cu strictete a tuturor instructiunilor de curatare si dezinfectare depinde asigurararea sanatatii oculare, in general, cat si a functiei vizuale in ansamblul sau.

Procesul de ingrijire si curatare a lentilelor de contact se realizeaza obligatoriu la finalul fiecarei zile, de indata ce perechea de lentile a fost indepartata de la ochi.

De aceea, unii specialisti sunt de parare de intregul ritual al ingrijirii zilnice a lentilelor de contact este sinonima cu ingrijirea ochilor. Cunoasterea caracteristicilor si a formulei diverselor tipuri de solutii pentru intretinerea lentilelor de contact iti va oferi o vedere mai detaliata asupra modului lor de actiune, a performantelor acestora raportate la caractaristici, posibile interactiuni si efecte secundare ale acestora.

Performantele unei solutii pentru ingrijirea lentielor de contact depinde, in mare masura, de indeplinirea urmatorilor parametri:

  • capacitatea de curatare;
  • capacitatea de indepartare a depunerilor proteice si lipidice;
  • puterea de dezinfectare;
  • hidratarea lentilelor;
  • asigurarea confortului la purtare.

Solutiile multipurpose

Solutiile multipurpose (sau multifunctionale) contin lubrifianti si sunt utilizate pentru curatarea, clatirea, dezinfectarea si depozitarea lentilelor de contact. Ele au capacitatea de a distruge rapid germenii, deoarece sunt compuse din agenti de curatare care indeparteaza microbii si mentin lentilele de contact in siguranta pentru o perioada de 3-6 luni de la momentul desigilarii.

De asemenea, astfel de solutii prezinta si o formula imbunatatita care curata bine lentilele de contact, indarteaza eficient depozitele proteice si germeni. Totodata, aceste solutii au capacitatea de a le pastra hidratate si confortabile pe durata intregii zile.

ingrijire lentile contact

sursa foto

Solutiile pe baza de peroxid de hidrogen

Aceste categorii de solutii sunt un pic diferite ca formula activa de curatare, clatire, fiind indicate si in cazul stocarii lentilelor in suporturi speciale.

Solutiile pe baza de peroxid de hidrogen dezinfecteaza lentilele de contact mult mai eficient decat cele bazate pe solutie sterila apoasa si sunt recomandate pentru orice tip de lentile de contact, in special in cazul celor cu purtare continua.

Este foarte important, in aceste conditii, sa nu diluezi solutia de intretinere a lentilelor de contact cu alte lichide si sa nu permiti niciodata contactul acestora cu apa, deoarece se produce contaminarea microbiana ce poate afecta iremediabil ochiul. De asemenea, trebuie sa retinem si faptul ca fiecarei categorii de lentile de contact ii corespunde o solutie pentru ingrijire lentile de contact speciala, adecvata particularitatilor acestor accesorii medicale.

In cazul utilizarii unor astfel de solutii de ingrijire lentile de contact pentru stocarea acestora, trebuie retinut faptul ca suportul destinat stocarii lentilelor este echipat cu un catalizator montat pe suportul aferent, care are capacitatea de neutraliza complet hidrogenul intr-un interval de minim 6 ore. In acelasi timp, ventilul incoporat pe capacul recipientului impiedica cresterea presiunii cauzate de oxigenul format la neutralizarea peroxidului de hidrogen.

De exemplu, solutia de ingrijire pe baza de peroxid de hidrogen AOSept Plus cu HydraGlyde este compatibila cu lentilele de contact PureVision 2 HD. Solutia de ingrijire lentile de contact AOSept Plus cu HydraGlyde prezinta o particularitate deosebita, in sensul ca esre alcatuita dintr-o solutie de peroxid de hidrogen de concentratie 3%, la care se adauga si alti compusi chimici activi, precum acid fosfoniu, clorura de sodiu, fosfat, poloxamer. In plus, solutia incorporeaza si o formula avansata hidratanta HydraGlyde Moisture Matrix, care ofera solutiei toate atuurile necesare pentru a asigura o ingrijire corecta si eficienta a lentilelor si de a asigura permanent sanatatea ochilor tai.

In faza de dezinfectare, peroxidul de sodiul actioneaza asemenea unui acid diluat, astfel incat indeparteaza eficient depozitele de pe lentile si microorganismele nedorite.

In faza de neuralizare, solutia este compusa dintr-un agent catalitic, care are drept scop neutralizarea completa a solutiei de hidrogen. Ingredientul este introdus in suportul special care este inclus in cutia de de ambalaj a solutiei.

Pentru o intretinere eficienta, lentilele de contact trebuie sa fie plasate in suportul special umplut cu solutie pana la limita maxima indicata pe recipient. Lentilele trebuie sa fie depozitate in suportul cu solutie timp de cel putin 6 ore, timp necesar pentru neutralizarea completa a solutiei. Lentilele pot fi stocate timp de pana la 2 saptamani in aceeasi solutie. Dupa acest timp, soluția trebuie sa fie inlocuita cu una proaspata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *