free download 78 travel guides written by experts

ING Bank ofera 250.000 de euro pentru imbunatatirea spatiului urban

Încă cinci zile de înscrieri la Urbaniada

Înscrierile în competiția Urbaniada, lansată de către ING Bank și The Institute, se încheie pe data de 14 decembrie 2015.

Urbaniada este o competiție publică, iar arhitecți, urbaniști, publicitari sau membri ai organizațiilor neguvernamentale care au în plan proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenții publice sunt invitați să le înscrie pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori.

ING Bank va oferi finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru a pune în aplicare proiectele declarate câștigătoare. Valoarea unui premiu variază între 15.000 și 100.000 de euro.

Juriul este format din nouă specialiști în arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie – Adrian Soare (Arhitect-Partener – SYAA), Andrei Șerbescu (Arhitect-Partener ADN BA), Attila Kim (Arhitect), Bogdan Iancu (Lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Științe Politice – SNSPA), Mircea Toma (Președinte ActiveWatch), Oana Preda (Director Executiv CeRe), Rudolf Grӓf (Arhitect-Partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor și co-inițiator Rowmania) și Vera Marin (Arhitect urbanist, președinte al Asociației pentru Tranziție Urbană din România).

„Spațiul public este oglinda materială a relațiilor și mentalităților din interiorul unei comunități. Spațiul public românesc începe să se coaguleze, să evolueze și să se definească împreună cu societatea și comunitățile sale. Aștept să văd în următorii 5 ani în spațiul public mai multă civilizație, toleranță si respect”, declară Adrian Soare, membru al juriului.

“Sper să văd proiecte care să reinventeze diverse spații pe care să le redea oamenilor. Proiecte care să încurajeze coagularea unor comunități”, spune Oana Preda, membră a juriului.

Jurizarea se va face ȋntr-o primă etapă online. În urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapă de concurs, ȋn care candidații ȋși vor prezenta individual proiectele ȋn fața juriului și a board-ului de CSR ING, alcătuit din angajați ai băncii. Finaliștii vor fi anunțați pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor câștigătoare va fi făcută publică până pe 1 martie 2016. Proiectele câștigătoare vor fi implementate până la 1 noiembrie 2016.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.urbaniada.net.

Bucuresti, 09.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *