free download 78 travel guides written by experts

Informatizarea administratiei publice limiteaza birocratia

Institutiile publice au nevoie de solutii software pentru un management eficient al activitatilor

Efectele informatizarii constau, in esenta, in fluidizarea si simplificarea proceselor de lucru. In administratie, un domeniu cu implicatii majore in plan social, reconfigurarea infrastructurii informatice este responsabila de o serie de schimbari benefice in derularea procesului administrativ.

Administratia publica romaneasca se afla, la acest moment, in primele etape al unui amplu proces de transformare. O importanta componenta a acestei transformari o reprezinta implementarea celor mai recente tehnologii IT&C.
 
"Prin natura activitatii lor, responsabilii din administratie sunt angrenati intr-o serie de activitati repetitive, care favorizeaza blocajele si intarzierile in solutionarea dosarelor. Pentru a escalada aceste neajunsuri, SIVECO Romania propune institutiilor din sectorul public o suita de aplicatii informatice care minimizeaza timpul de raspuns al functionarilor la solicitarile cetatenilor. Ceea ce realizeaza practic aceste instrumente IT performante este unificarea si gestionarea coerenta a informatiilor si datelor vehiculate in institutiile administratiei publice", este de parere Cristina Itcus, Cluster Manager eGovernment in cadrul SIVECO Romania.

Randamentul practicienilor din administratie este in mod direct legat de utilizarea curenta a aplicatiilor informatice de suport al activitatilor. Odata cu adoptarea mijloacelor IT moderne, institutiile publice din Romania si-au imbunatit vizibil performantele, beneficiind, in prezent, de o mai mare disponibilitate a resurselor si a serviciilor adresate cetatenilor.

„Institutiile publice si-au automatizat deja o parte din operatiuni, propunandu-si sa devina mai deschise si mai transparente in relatia cu publicul. Informatizarea administratiei publice este, insa, un proces complex si de durata, care necesita o abordare etapizata. Guvernarea electronica la nivelul institutiilor publice, prin intermediul aplicatiilor informatice moderne, este dovada ca administratia romaneasca a evoluat sub toate aspectele. Din punct de vedere informatic, putem spune ca cele mai importante progrese au constat in investitiile in infrastructura, extinderea conexiunii Internet si implementarea de sisteme informatice integrate. Prin rularea aplicatiilor IT oferite de SIVECO Romania, institutiile publice au posibilitatea de a oferi contribuabililor servicii superioare calitativ. Prin functionalitatile SIVECO Applications, sistemul integrat reprezentativ din portofoliul propriu, SIVECO Romania contribuie la cresterea accesibilitatii serviciilor administrative, conectand functionarii la o baza de date unica, ce permite un flux simplificat, rapid si eficient al proceselor administrative", a adaugat Cristina Itcus.

Prin utilizarea unui model informatic unitar, institutiile administratiei beneficiaza de standardizarea regulilor si procedurilor administrative uzuale. Obiectivul central al informatizarii administratiei continua sa fie accesul larg si nediscriminatoriu al cetatenilor la servicii publice de calitate. Ca efect vizibil imediat pentru contribuabili, informatizarea va conduce la reducerea tarifelor pentru serviciile prestate populatiei, prin diminuarea costurilor de operare si personal.

Bucuresti, 27.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *