free download 78 travel guides written by experts

Informatii online pentru utilizatorii telecom

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a prezentat astăzi în cadrul conferinţei internaţionale „Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom” principalele instrumente de informare aflate la dispoziţia utilizatorilor de servicii de comunicaţii şi a analizat modalităţile prin care autorităţile de reglementare îi pot sprijini pe utilizatori să obţină informaţiile de care au nevoie pentru a-şi proteja drepturile.

„ANCOM a constatat că numai 40% din cei aproximativ 1.000 de furnizori de servicii de acces la internet activi pe piaţa românească de comunicaţii deţin o pagină proprie de internet pe care au afişate informaţii de interes public privind serviciile oferite. Pentru ca utilizatorii telecom să beneficieze de servicii adecvate, pe baza unor alegeri informate, este însă nevoie ca toţi furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice să deţină o pagină de internet. În acest sens, vom căuta soluţii cu costuri minime prin care să îi sprijinim mai ales pe furnizorii cu reţele mici să îşi creeze propriile pagini de internet”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, în deschiderea evenimentului.

În prezent, ANCOM le oferă utilizatorilor telecom mai multe de instrumente de informare online, precum Infocentrul ANCOM, site-urile Portabilitate.ro şi Veritel.ro, urmând să dezvolte pe parcursul acestui an şi platforma informatică prin care utilizatorii vor putea măsura calitatea serviciului de acces la internet. Totodată, Autoritatea are în vedere implementarea de soluţii adaptate grupurilor de utilizatori telecom cu dizabilităţi.

În cadrul conferinţei ANCOM, domnul Houlin ZHAO, Secretar-General Adjunct al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), a subliniat importanţa pe care UIT o acordă utilizatorilor de comunicaţii, evidenţiind faptul că toate demersurile Uniunii la nivelul pieţei şi al industriei au în vedere interesele utilizatorilor finali şi găsirea acelor metode prin care aceştia să deţină toate informaţiile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii în privinţa serviciilor telecom.

Conferinţa internaţională „Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom” organizată de ANCOM în data de 27 mai 2014 a reunit atât reprezentanţi ai Comisiei Europene, cât şi ai asociaţiilor pentru utilizatorii de servicii telecom şi ai autorităţilor de reglementare în comunicaţii din ţări precum Belgia, Croaţia, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Suedia. Pe parcursul celor două sesiuni ale evenimentului, aceştia au prezentat atât aplicaţii dezvoltate pentru a o mai bună informare a utilizatorii de servicii de comunicaţii electronice, cât şi soluţii implementate pentru a răspunde problemelor cu care se confruntă utilizatorii cu dizabilităţi în accesarea serviciilor de comunicaţii electronice.

Mai multe detalii despre conferinţă, precum şi prezentările susţinute de invitaţi pot fi accesate pe pagina de internet dedicata.

Bucuresti, 27.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *