free download 78 travel guides written by experts

Infographic: Agile Media realizeaza topul celor mai bine indexate magazine online din Romania

Eventim.ro, Vodafone.ro și eMAG.ro ocupă primele poziții

Agile Media, agenție specializată pe SEO (Search Engine Optimization), PPC (Pay Per Click), SMM (Social Media Marketing), Link Building și Content Marketing, anunță lansarea primului clasament al celor mai bine indexate magazine online din România și a celor mai populare platforme e-commerce. Topul este realizat pe baza unei tehnologii avansate de monitorizare web, luând în considerare factori de măsurare recunoscuți la nivel internațional, printre care SEOmoz (rebranduit MOZ) și MajesticSEO.

Clasamentul “The State of .RO #E-Commerce” a fost realizat folosind o metodă de calcul matematică, având la baza informații oferite de tool-uri precum: SEOmoz, MajesticSEO și procentul înregistrat de fiecare magazin din punct de vedere al scorului Onpage SEO, Offpage SEO și Social Media. Rezultatele sunt interpretate în mod obiectiv, fără nicio apartenență la vreunul dintre magazinele online incluse în top.

În top 10 al celor mai bine indexate magazine online din România se clasează website-urile unor companii de achiziționare de bilete: Eventim.ro și MyTicket.ro, paginile unor operatori telecom precum Vodafone.ro și Romtelecom.ro, retaileri online importanți: eMAG.ro, Altex.ro, F64.ro, dar și librării online recunoscute precum nemira.ro, polirom.ro și elefant.ro. Agile Media a inclus în acest studiu 17.996 magazine online prezente în România, majoritatea fiind găzduite în țară (84,25%), în orașe ca București, Brașov, Timișoara și Cluj, restul fiind înregistrate în străinătate (15,75%) în țări precum Statele Unite, Germania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Olanda și altele.

Conform studiului Agile Media, cele mai folosite platformele de e-commerce sunt: Prestashop (2886 magazine online), OpenCart (2619 magazine online) și Magento (1852 magazine online). Se remarcă o creștere considerabilă a utilizării platformei și a plugin-urilor oferite de WordPress.com, peste 900 de magazine online optând pentru această metodă.

“Pentru un magazin online este foarte important să fie cât mai ușor de găsit de către cumpărători. Studiul Agile Media arată ce rezultate au obtinut magazinele online din România investind în SEO și cât de eficiente au fost aceste investiții. Ne dorim să fie și un semnal de alarmă pentru cei care nu se află tocmai în fruntea acestui top, dar care doresc să fie mai vizibili, să vândă mai mult și să câștige mai multi clienți”, menționează Marian Malahin, CEO și co-fondator Agile Media.

Magazinele online din România care apar în clasament își pot verifica poziția în top accesând pagina: agilemedia.ro/check-your-shop/ și pot solicita un audit SEO gratuit vizitând pagina: agilemedia.ro/audit-seo-instant/. Fiecare magazin va primi într-un timp foarte scurt un raport conținând informații despre gradul de optimizare al website-ului.

“Platforma noastră analizează toate paginile din website, atât din punct de vedere SEO, cât și din punct de vedere tehnic și Social Media. În raport includem informații despre toate problemele care pot să apară în cadrul unui website, oferim sfaturi concrete asupra elementelor ce pot fi îmbunătățite pentru a crește performanța și implicit ca website-ul să se claseze mult mai bine în motoarele de căutare”, spune Daniel Ene, CMO și co-fondator Agile Media.

Tot în acest an, echipa Agile Media a lansat un studiu asupra domeniilor online din România, din care reiese că 38% dintre acestea nu pot fi accesate. În prezent, Agile Media monitorizează constant peste 350.000 de domenii web .ro.

Bucuresti, 19.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *