free download 78 travel guides written by experts

INET Bucuresti: “Acces, Incredere si Libertate: Coordonatele Internetului viitorului”

Agora Group sprijina anul acesta Internet Society in organizarea conferinţei INET de la Bucuresti, sub titlul "Acces, Incredere si Libertate: Coordonatele Internetului viitorului".

Evenimentul va avea loc miercuri 9 noiembrie 2011 la Hotel Intercontinental, sala Ronda, ora 09:00, si este prima conferinţa organizata de Internet Society in Europa de Est. Evenimentul va reuni experti din intreaga lume, oameni politici, mediul de afaceri, jurnalisti, bloggeri, şi va fi deschis de un discurs al ministrului roman al comunicaţiilor Valerian Vreme şi de un mesaj video al vicepreşedintei Comisiei Europene responsabila cu Agenda Digitala, Neelie Kroes.

In ultimul deceniu, Romania si-a construit o pozitie importanta in domeniul creativitatii si inovarii TIC. Cu toate acestea, numarul romanilor cu acces la Internet este relativ scazut. Conferinta INET este o oportunitate unica pentru a dezbate aceste teme, precum si pentru a discuta despre cele mai bune abordari privind viitorul Internetului, la nivel national, european si mondial. Internetul a devenit piatra de temelie pentru mediul de afaceri si comunicare in ziua de azi. Insa deciziile pe care le vom face in urmatoarele luni si ani vor determina daca Internetul va ramane o platforma globala pentru inovatie si exprimare pentru oamenii din toata lumea.

Discutiile din sesiuni se vor focaliza pe urmatoarele teme:
– Prima sesiune va aborda importanta accesului la Internet in Romania. Este posibil ca o tara offline sa concureze cu sanse egale cu celelalte state si sa se dezvolte din punct de vedere economic? Va deveni Romania mai competitiva daca este extins accesul la Internet si daca Internetul va fi promovat ca un canal de educatie prin includerea tuturor categoriilor sociale, chiar si a celor mai defavorizate?
– A doua sesiune va explora securitatea, gradul de performanta si dreptul la intimitate in mediul online. Cum putem garanta ca Internetul este un spatiu de comunicare sigur, pe care te poti baza in orice moment, si care nu incalca dreptul la intimitate?
– A treia sesiune va pune in discutie riscul de a nu trata cu suficienta seriozitate aspectele legate transparenta, libertatea de exprimare pe Internet dar si aspectele de proprietate intelectuala. Cum putem impaca problema cenzurii si a accesului limitat la mediului online, asigurandu-ne totusi ca vom avea in viitor un Internet liber?

"Tendinţa pe care o vedem este ca guvernele considera ca securitatea inseamna filtre, cenzura, ridicarea de ziduri pe internet, deoarece securitatea include ideea de protecţie." "Daca incepem sa cenzuram şi sa punem filtre pe internet, acest lucru va incetini traficul şi, in cele din urma, ar putea fi un pericol semnificativ pentru libertatea de expresie şi pentru confidenţialitate"… "daca incepi un razboi tehnologic, vei gasi intotdeauna pe cineva pe internet care va putea sa te invinga" declara Directorul Internet Society Europa, Frederic Donck, intr-un interviu acordat Agerpres.

Pentru a consulta agenda conferintei si pentru inscrieri, va rugam sa accesati acest link. Evenimentul va fi difuzat live la adresa www.isoc.ro. Puteti participa la discutie pe Facebook (//www.facebook.com/event.php?eid=280106205349384) si Twitter (www.twitter.com/isocro)

Cu peste 40.000 membri in intreaga lume, Internet Society (ISOC) este o organizaţie globala nonprofit fondata in 1992 care promoveaza dezvoltarea, evolutia si folosirea Internetului in folosul oamenilor din intreaga lume sub deviza "Internetul este pentru toti " (www.isoc.org). Inscrierea in Internet Society ca membru global este gratuita.

Capitolul Romania al Internet Society numara peste 150 membri, in majoritate specialisti in IT si comunicatii. (www.isoc.ro ).

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați //www.isoc.org/isoc/conferences/inet/11/bucharest.shtml .

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group este prezent in piata publicatiilor IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group detine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends, evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, serviciul de distributie de carte straina Byblos si portalul online cu serviciul zilnic de stiri AgoraNews.
Detalii pe www.agora.ro.

Despre ISOC

The Internet Society (ISOC) este o organizaţie non-profit infiintata in anul 1992 pentru a oferi leadership în standardele legate de Internet, de educaţie şi politică. Societatea este dedicată să asigure dezvoltarea deschisă, evoluţia şi utilizarea internetului pentru beneficiul oamenilor din întreaga lume.

The Internet Society se află în centrul comunităţii Internet şi activează prin conferinţe şi evenimente în întreaga lume, multe dintre care le organizează sau sprijină în mod direct.
Detalii pe www.isoc.org.

Bucuresti, 04.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *