metalshow

iNES IPTV: Piata locala de IPTV se aliniaza standardelor europene

Diversificarea gamei de opţiuni ale servicului IPTV, precum şi operaţionalizarea costurilor percepute pentru accesarea acestora contribuie la alinierea iNES IPTV la nivelul celor mai importanţi operatori IPTV din Europa

Piaţa serviciilor de IPTV din Europa a cunoscut o evoluţie spectaculoasă în 2007, fiind estimată în prezent la valoarea de 1 miliard de euro, ceea ce reprezintă o creştere de peste 100% faţă de cifra înregistrată în 2006, apreciată la valoarea de 470 milioane de euro, se arată într-un raport internaţional, citat de iNES IPTV. În prezent, piaţa serviciilor de IPTV din Europa numără peste 60 de operatori care transmit fluxul televizat prin IP (Internet Protocol), cifra acestora înregistrând o creştere continuă. Potrivit datelor internaţionale, toţi aceşti operatori cumulează în acest moment un număr de aproximativ 5,6 milioane de utilizatori ai serviciilor IPTV, înregistrând o creştere aproape dublă faţă de 2006, când numărul total al abonaţilor la nivel european a fost de 2,9 milioane.
 
Cea mai dezvoltată piaţă a serviciilor IPTV din regiune este cea din Franţa, unde sunt prezenţi 8 operatori ai serviciilor IPTV, urmată de Spania care numără 4 operatori, Germania şi Italia unde sunt prezenţi 2 operatori, Marea Britanie şi România, pieţele cele mai „tinere” pentru acest tip de servicii, unde operează un singur provider. 

Comparativ cu celelalte state europene, piaţa locală de IPTV, reprezentată de iNES, singurul provider de televiziune prin IP din România, se află într-o fază incipientă de dezvoltare, însă înregistrează un ritm de creştere semnificativ, acesta fiind evaluat la 200%, valoare apropiată de cea a pieţelor mai stabile şi mature din regiune, unde procentul de creştere este asemănător.
 
„În ultima perioadă piaţa locală a serviciilor IPTV a cunoscut o dezvoltare semnificativă, tendinţă înregistrată pe fondul evoluţiei rapide a tehnologiei digitale, precum şi a cerinţelor din ce în ce mai mari din partea consumatorilor, care doresc să acceseze servicii cât mai inovative în domeniul televiziunii. Pentru a corespunde acestor noi tendinţe, iNES IPTV a implementat deja o strategie care rezidă în extinderea numărului de servicii IPTV şi operaţionalizarea costurilor percepute pentru accesarea acestora, tendinţe înregistrate şi în activitatea celor mai importanţi operatori de servicii IPTV din Europa”, declară Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV România. 

Conform datelor iNES IPTV, în acest moment piaţa românească de IPTV are un potenţial de 10.000 de utilizatori doar în Bucureşti, reprezentanţii companiei estimând o creştere substanţială până la sfârşitul 2009, în condiţiile în care anual se înregistrează cel puţin o dublare a numărului de abonaţi ai serviciilor IPTV.
 
Până la finalul anului 2009, se estimează că se vor înregistra aproximativ 8,7 milioane utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.

Bucuresti, 8.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *