free download 78 travel guides written by experts

iNES IPTV inseamna mai mult decat televiziune prin Internet

Conform unor companii importante la nivel mondial precum Microsoft, serviciul IPTV, care este oferit şi în România de către iNES, reprezintă viitorul streaming-ului media 

În prezent, iNES este singurul provider care oferă serviciul IPTV pe piaţa din România, printr-o conexiune de bandă largă, direct către televizoarele clienţilor.

Spre deosebire de televiziunea prin Internet, care este transmisă printr-o reţea publică, serviciul IPTV este transmis printr-o reţea privată de fibră optică securizată, care asigură protecţia conţinutului oferit, precum şi controlul asupra calităţii imaginii şi a sunetului. iNES IPTV foloseşte conexiunea FFTH (Fiber-to-the-Home), care este compatibilă cu cel mai înalt standard al momentului folosit şi pentru televiziunea digitală (High Definition).   În cazul IPTV, conţinutul media este transmis direct pe ecranul televizorului utilizatorului, prin intermediul unui set-top box, şi nu prin intermediul unui PC.
   
„Avantajele transmisiei conţinutului video şi audio prin IPTV asupra televiziunii prin Internet sunt evidente, IPTV-ul oferind toate beneficiile televiziunii prin Internet, dar şi opţiuni suplimentare, alături de o mai mare securitate a datelor şi o calitate a transmisiei net superioară. Ambele tipuri de televiziune au la bază interactivitatea, însă IPTV-ul aduce toate aceste opţiuni direct pe ecranul televizorului, la o calitate mult mai bună.”, declară Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV România.   
 
Pentru transmiterea serviciului IPTV, iNES foloseşte protocolul IP ca mijloc de transport şi un set-top box, instalat în domiciliul sau biroul utilizatorului, prin intermediul căruia imaginile sunt decodate în timp real.

iNES oferă utilizatorilor din România, alături de o claritate excepţională a imaginii şi a sunetului, opţiunile specifice serviciului IPTV, precum Time Shifting – înregistrarea automată a emisiunilor transmise de către orice canal TV cu până la 48 de ore în urmă şi posibilitatea utilizatorului de a viziona conţinutul înregistrat şi de a folosi opţiunile specifice unui DVD player direct pe televizor, Parental Control – posibilitatea de a restricţiona accesul la anumite canale în anumite intervale orare şi IPG (Ghidul Interactiv de Programe) – afişarea ghidului TV direct pe ecranul televizorului, permiţând utilizatorilor să navigheze, să selecteze şi să se informeze asupra programului posturilor TV, doar prin folosirea telecomenzii. 

iNES IPTV pregăteşte lansarea în premieră pe piaţa din România a serviciului HDTV (High-Definition Television), cel mai performant standard de transmitere a conţinutului video existent în acest moment la nivel mondial. 

Bucuresti, 5.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *