free download 78 travel guides written by experts

iNES IPTV aduce, in premiera in Romania, canalul Discovery in format HD

iNES IPTV, singurul provider autohton de servicii IPTV, a lansat în premieră în România, canalul Discovery HD în format High Definition. Lider în divertismentul non-ficţiune, Discovery HD este o combinaţie unică a celor mai captivante emisiuni din portofoliul Discovery şi programe proprii. Acest canal TV este disponibil în exclusivitate clienţilor iNES, beneficiari ai pachetului de servicii iNES Triple Play.

„DISCOVERY HD reprezintă unul din cele mai aşteptate posturi TV, datorită selecţiei premium de programe filmate în standardul 1080i cu o calitate excepţională a imaginii şi sunetului. În prezent, o parte dintre clienţii noştri (care au optat pentru înlocuirea Set-Top-Box-ului SD cu unul HD), au deja acces la grila de programe HD printre care se numără şi noul canal Discovery HD, urmând ca până la sfârşitul lui 2009 aceştia să poată beneficia de o ofertă mai diversificată de canale HD. Astfel, în curând intenţionăm să adăugam canalele PRO TV HD, LUXE TV HD, FASHION TV HD, MELODY ZEN”, a declarat Radu Rusu, Manager iNES IPTV.

iNES IPTV a lansat pachetul de programe de tip HDTV în noiembrie anul trecut, implementarea noului standard necesitând înlocuirea Set-Top-Box-urilor SD cu unele HD la clienți. Potrivit reprezentanţilor companiei, la ora actuală, 2/3 din clienţii iNES IPTV au optat pentru noile STB-uri HD, aceştia având posibilitatea să urmărească programe precum DISCOVERY HD, EUROSPORT HD, TVR HD, HISTORY HD.

Reprezentanţii iNES GROUP se aşteaptă ca până la mijlocul anului acesta noul pachet de programe de tip HDTV să fie accesat de toţi clienţii abonaţi la serviciul iNES IPTV. Mai mult, aceştia consideră că dublarea vânzărilor pe segmentul de televizoare Full HD şi HD Ready va contribui la creşterea numărului de utilizatori ai serviciului IPTV, noii abonaţi având posibilitatea să opteze din start pentru noile STB-uri (Set-Top-Box) HD.

HDTV reprezintă cel mai înalt standard de calitate a imaginii existent la nivel mondial. Dacă televiziunea tradiţională are o rezoluţie de aproximativ 210.000 pixeli, în formatul HDTV se ajunge la două milioane de pixeli, de aproximativ 10 ori mai mult detaliu decât prin intermediul operatorilor clasici de televiziune. O altă diferenţă este dată de formatul imaginii – 16:9 pentru formatul HD comparativ cu 4:3 pentru formatul televiziunii clasice, ceea ce duce la o calitate excepţională a imaginii, echivalentă cu calitatea imaginii de cinematograf.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *