metalshow

iNES-GROUP – estimari: IPTV va creste cu procente intre 200% si 300%

Pe o piaţă românească cu un potenţial de 10.000 de utilizatori la ora actuală doar în Bucureşti, se estimează că serviciile de televiziune high-end vor cunoaşte o creştere substanţială până în 2009

iNES IPTV, singurul provider de servicii de televiziune IPTV de pe piaţa românească, mizează pe o dublare a cifrei de afaceri în 2007, ca urmare a dezvoltării pieţei de profil cu un procent aflat între 200% şi 300%. Această evoluţie este una normală, având în vedere că pe piaţa europeană este aşteptată o creştere de 1300% pentru acest tip de servicii până în 2009, de la 658.000 de utilizatori în prezent, la 8,7 milioane în 2009.

Conform datelor oferite de singurul provider al acestui tip de serviciu pe piaţa românească şi pe cea din Europa de Est, iNES IPTV, piaţa românească va urma trendul internaţional, urmând să înregistreze o creştere procentuală între 200% şi 300%, în condiţiile în care acest serviciu se adresează persoanelor cu venituri care depăşesc 1,500 Euro lunar.
Radu Rusu, IPTV Division Operations Manager declară: “Estimăm că în 2007 se va înregistra o creştere între 200% şi 300% pentru serviciul iNES-IPTV, singurul de acest gen de pe piaţa românească. Evoluţia pe care o aşteptăm în 2008 depinde foarte mult de gradul de penetrare pe care îl vom obţine în 2007 şi de asemenea, de posibila apariţie a altor operatori IPTV pe piaţa românească. În orice caz, dacă luăm în considerare estimările cu privire la Europa, care indică o creştere de aproximativ 13 ori (de la 658.000 la 8.7 milioane până în 2009), putem să ne aşteptăm la o evoluţie substanţială a acestui tip de servicii şi în România.”

Dezvoltarea acestui serviciu destinat utilizatorilor români, este în strânsă legătură cu dezvoltarea reţelei de fibră optică securizată. La ora actuală, iNES IPTV deţine în Bucureşti o reţea cu o întindere de aproximativ 1.500 de km, aceasta extinzându-se cu fiecare instalare şi necesitând un program de investiţii continue, atât în îmbunătăţirea permanentă a ariei de acoperire, cât şi a infrastructurii de management pe care aceasta o necesită.

Pentru a susţine aceste planuri, reprezentanţii iNES IPTV, vor extinde anul acesta aria de comunicare, din zona ATL (presa centrală, panotaj, campanie radio), către zona de PR şi publicitate online. Serviciul va fi promovat şi prin evenimente, primul fiind participarea companiei la CERF în luna mai a acestui an. Bugetul estimat pentru comunicarea serviciului iNES IPTV în România este de peste 500.000 Euro în 2007.

La nivel mondial, conform unui raport In-Stat se aprecia că la mijlocul anului 2006, existau la nivel mondial 15 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune High-Definition, numărul acestora aşteptându-se să crească până la 20,3 milioane de utilizatori la sfârşitul anului. Cu toate acestea, creşterea pieţei de televiziune prin Internet este încetinită de faptul că până la ora actuală, această tehnologie este prezentă într-un număr foarte mic de ţări. Mai mult decât atât, conform datelor din 2006, 91% din totalul utilizatorilor de servicii HDTV erau concentraţi în ţări ca Statele Unite ale Americii şi Japonia.
 

Bucuresti, 19.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *