Shadow

Încurajați copiii să facă mai mult sport pentru a deveni cât mai activi în viitor

Părinții ar trebui să se concentreze mai mult pe încurajarea copiilor de a face sport zilnic deoarece acesta este un obicei smart care ar trebui deprins încă de la vârste fragede. Conform INSSE, 9.2% din populația din România cu vârsta peste 6 ani declară că practică sport în fiecare zi¹. Persoanele care practică mișcare fizică regulată sunt copiii cu vârsta cuprinsa între 6 și 14 ani (41.4%), apoi persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani (19.6%). Adulții cu vârsta peste 24 de ani nu fac sport în timpul liber (7.3% pentru cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani și 0.1% pentru persoanele peste 75 de ani)².

„Îi încurajam pe copii să învețe și să se implice în activități educaționale, dar și fizice. În școli și grădinițe, copiii stau cea mai mare parte a timpului în bănci, mai puțin în pauze când se pot ridica. De aceea, este nevoie să se implice în orice tip de activități fizice care contribuie la dezvoltarea armonioasă. Activitățile fizice au multiple beneficii printre care menținerea echilibrului sănătății și al minții. Totodată, sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile fizice, să socializeze și să-și facă mai ușor prieteni, să-și îmbunătățească stima de sine și cel mai important, să se distreze”, menționează Șerban Damian medic de familie și nutriționist sportiv acreditat CIO, expert în cadrul campaniei „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe!”. „De asemenea, părinții ar trebui să acorde mai multă atenție alimentației copiilor, să-i încurajeze să facă sport în fiecare zi și să aleagă produse adecvate pentru a se hidrata și a restabili cantitatea de minerale și vitamine consumate. Sucurile 100% și mousse-urile sunt cele mai bune opțiuni pentru copii, urmate desigur de o masă adecvată, mai ales că organismul are nevoie, de asemenea, de proteine și lipide” , completează Serban Damian.


„I-am încurajat întotdeauna pe copiii mei să facă orice tip de sport deoarece îi ajută să-și mențină starea de bine, să fie fericiți și să se distreze împreună cu prietenii lor. Ca mama, îmi revine responsabilitatea de a le insufla obiceiuri adecvate, care să-i ajute mai târziu. În ceea ce privește alimentația lor, i-am învățat să aleagă preparate sănătoase, dar și sucuri 100% deoarece acestea sunt o opțiune nutritivă și convenabilă. De exemplu, Petru preferă sucul de mere, iar Eva adoră sucul de portocale”, menționează Andreea Berecleanu.

Este esențial să amintim că specialiștii recomandă consumul a 5 porții de fructe și legume zilnic, iar una dintre aceste porții poate fi înlocuită cu un suc 100% sau cu un mousse.

Campania „Mousse şi suc 100%! aici sunt vitaminele isteţe” este finanțată de Uniunea Europeană și Polonia, precum şi de Fondul pentru Promovarea Fructelor şi a Legumelor și a membrilor KUPS.

Informaţii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site www.sucsimousse.eu şi pe pagina de Facebook „Trăiește SMART”.

Pentru informaţii suplimentare despre vitaminele smart, inclusiv sfaturi despre cum să desenaţi împreună cu copiii voştri fructe şi legume, vizitaţi www.sucsimousse.eu şi pagina de Facebook www.facebook.com/TraiesteSMART.

Asociația Poloneză a Producătorilor de Suc (KUPS) este o organizație non-profit care asociază și integrează producătorii de sucuri, nectaruri și băuturi. Încă din anul 1993, a fost nevoie de numeroase inițiative care vizează reprezentarea și dezvoltarea industriei. Colaborează cu instituțiile științifice interne și externe, cu laboratoarele de cercetare, cu furnizorii intermediarilor şi cu producția. De asemenea, Asociaţia are grijă de consumatori și face eforturi pentru a continua să ofere produse de înaltă calitate. Din acest motiv, în 2002, KUPS a stabilit un sistem de auto-control industrial numit Voluntary Control System of juices and nectars (DSK). În plus, în cadrul operațiunilor sale, KUPS urmărește o serie de activități promoționale și educaționale precum promovarea obiceiurilor pentru o alimentație sănătoasa, inclusiv ideea de a servi 5 porții de legume și fructe, dintre care o porție poate fi înlocuită cu un pahar de suc.

Pentru mai multe informații despre KUPS vizitați: www.kups.org.pl.

¹ INSSE, “Starea de sănătate a populației din România” (2015). Umătoarea editie va fi disponibilă în 2020; https://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/sanatate2015r_0.pdf.
² Idem.

1 Comment

  • Zelist Blog » Blog Archive » 19 – 25 ianuarie 2017 – Saptamana in Social Media

    […] copiii sa faca mai mult sport pentru a deveni cat mai activi in viitor (campania “Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete“). Agentia te informeaza si despre compania Oracle, care imbunatateste platforma Oracle […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *