free download 78 travel guides written by experts

Includerea SIVECO în proiecte europene majore

Inovarea reprezinta astazi unul dintre factorii ce confera garantia succesului unitatilor în contextul globalizarii si al unui climat concurential. UE acorda o importanta deosebita inovarii si activitatilor de cercetare-dezvoltare, punând la dispozitie instrumente si finantari în cadrul Programului Cadru 6.

Scopul Programului Cadru 6 este de a contribui la crearea unui adevarat Spatiu European al Cercetarii (ERA), o piata interna pentru stiinta si tehnologie care promoveaza excelenta, competitivitatea si inventivitatea printr-o mai buna cooperare si coordonare între cei implicati.  În vederea realizarii acestui scop, dar si pentru a asigura consistenta, eficienta si valoare adaugata programelor comunitare de cercetare-dezvoltare au fost create consortii europene în care România participa alaturi de alti parteneri din tarile UE sau alte tari candidate.

Expertiza SIVECO România în dezvoltarea, integrarea si implementarea unor de solutii complexe în domeniul eGovernment si eHealth, compatibilitatea cu metodologiile europene au determinat includerea companiei, în calitate de partener tehnologic, în consortiile europene ale proiecteler initiate în cadrul Programului Cadru 6: R&D ALIS (Automated Legal Intelligent System), ce are ca are ca obiectiv crearea unei platforme cu informatii în domeniul reglementarilor si legislatiei în vigoare, care ofera servicii expert de consiliere juridica; LD – CAST (Local Development Cooperation Actions Enabled By Semantic Technology), ce are ca obiectiv  dezvoltarea unei retele integrate de servicii publice interoperabile la nivel pan-european, respectiv constructia unei retele Europene de portaluri care va oferi utilizatorilor (în mare parte companii private) posibilitatea de a accesa serviciile furnizate de organizatiile publice înregistrate în portal si ACGT (Advancing Clinico-Genomics Trials on Cancer) prin care se urmareste furnizarea unui mediu informational si de analiza integrat pentru analizarea datelor clinice.

În calitate de partener tehnologic, ALIS  si LD – CAST , SIVECO România va fi implicata în toti pasii  ciclului de dezvoltare al componentei software,
de la revizuirea si structurarea specificatiilor tehnice în vederea asigurarii transferul de Know-how de la cercetare la productie,  la dezvoltarea, integrarea, implementarea componentelor software, terminând cu testarea si validarea acestora, implicandu-se totodata si în procesulul de diseminare. În cadrul proiectul  ACGT,  SIVECO România  va contribui la realizarea unui Portal European, care va unifica diferitele comunitati stiintifice de cercetare în acest domeniu, va facilita comunicarea si cooperarea între acestea.

"Suntem bucurosi sa putem oferi suportul nostru tehnologic în cadrul unor proiecte de anvergura initiate de Comunitatea Europeana. Faptul ca am fost
alesi sa facem parte din aceste consortii pan-europene atesta înca o data capabilitatile SIVECO România în realizarea unor solutii competitive la nivel international. In acelasi timp, aportul României la informatizarea societatii europene  este un pas inainte catre recunoasterea noastra in UE", declara Lucretia Maiorescu, Director Departament Proiecte Europene în cadrul SIVECO România

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romania, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO Romania detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT.  Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice majore, implicand dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

Intre proiectele de succes derulate de SIVECO Romania se situeaza in zona eGovernment, incluzand Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Casa Nationala  de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala. Printre cei mai mari clienti ai sai se numara companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza.

Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din intreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull.

SIVECO Romania este membru a mai multe asociatii profesionale si de afaceri din Romania, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *