Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Închide ochii strâns

John Verdon
Paladin Crime Masters

Dave Guerney este un polițist pensionat. Locuiește într-o casă aflată pe un domeniu vast, unde e soția lui, Madeleine, cultivă numeroase plante.

Preocupările lui Dave ar trebui să se învârtă în jurul îngrășământului potrivit pentru sparanghel, al cumpărăturilor, al lucrurilor ce trebuie reparate pentru casă.

Iar dacă ținem cont că era cât pe ce să moară atunci când a acceptat să lucreze la un caz, după ce s-a pensionat, atunci lucrurile ar trebui să fie clare.

Închide ochii strâns

Dar un cunoscut din poliție, Jack Hardwick, vine la David cu o crimă inedită. În urmă cu câteva luni, o tânără a fost decapitată chiar în ziua nunții. Capul ei a fost așezat în mod simbolic pe masă, uitându-se către trup.

Vinovat este considerat grădinarul, Hector Flores, un mexican venit în căutare de lucru, dar ajuns curând o persoană de încredere pentru doctorul Ashton, cel care urma să se căsătorească.

Eforturile poliției se concentrează pe găsire a lui Flores, un imigrant fără acte. dar hardwicke consideră că acesta nu e un lucru inspirat și îi spune lui Guerney că mama miresei vrea să îl găsească pe mexican și ar dori să vorbească cu Dave pentru a-l angaja în calitate de consultant.

Madeleine nu este încântată de această perspectivă. Dar Dave nu rezistă tentației de a rezolva enigma. Promite că îi va aloca acestei sarcini două săptămâni.

De cum începe investigația neoficială descoperă lucruri surprinzătoare și detalii care dau peste cap ancheta poliției. O întâlnire cu o persoană care nu este cine pretinde a fi și care îl droghează pune totul sub semnul întrebării.

Închide ochii strâns este un roman răsplătit cu Premiul USA Best Book for Fiction: thriller/adventure. John verdon creează cu măiestrie o intrigă în care fiecare strat ascunde noi informații ce trebuie analizate pentru a descoperi ce se află sub stratul următor.

Personajele sunt și ele foarte interesante, mai ales că unele se încadrează în tipologii care șochează. Unii sunt oameni de care te-ai feri în viața reală.

Mireasa este doar o tânără inocentă sau are un trecut pe care dorea să-l ascundă? De ce a fost oare atras mirele, medic psihiatru, de Jillian și a decis să se căsătorească cu ea? Cine era Hector Flores? Ce se întâmplă la școala unde predă doctorul Ashton?

Romanul cucerește de la prima pagină și te ține în priză constant. Închide ochii strâns este un thriller captivant, perfect pentru iubitori genului, dar și pentru cei care vor să îl descopere pe Verdon sau care au citit și alte scrieri ale sale și vor să se delecteze cu un nou roman plin de suspans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *