free download 78 travel guides written by experts

Incertitudinea privind noua taxa auto a condus la o scadere de 10% a preturilor Dacia pe piata auto

Incertitudinea privind noua taxă auto, a condus la o scădere de 10% a nivelului mediu al prețurilor automobilelor Dacia pe piaţa auto second hand din România, înregistrând în luna octombrie 2011 cea mai scăzută valoare din ultimul an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Nivelul mediu al preţurilor automobilelor Dacia second hand din România a înregistrat în ultimul an o diminuare continuă, ajungând în luna octombrie 2011 la 2.856 Euro, cea mai scăzută valoare din ultimul an, raportat la valoarea de 3.157 Euro înregistrată în octombrie 2010. În cazul modelului Dacia Logan, nivelul mediu al prețurilor a scăzut de la 4.333 Euro în luna octombrie a anului trecut, până la 3.936 Euro în luna octombrie a anului curent, conform AutoIndex.

AutoIndex, cel mai precis instrument de măsurare a pieţei auto second hand, este primul de acest gen din România și are drept punct de pornire anunţurile de vânzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizează informaţii relevante privind media preţului solicitat, valoarea pieţei de maşini second hand precum şi numărul total de anunţuri şi evoluţia acestuia în timp.

Modalitatea de calcul este complexă, agregă datele din peste 450.000 de anunţuri, se obţine pentru 28 de mărci şi 180 modele, ţine cont de kilometri, an de fabricaţie, marcă, model şi preţ.

“Ținând cont de tergiversările privind adoptarea noii taxe auto, aplicabilă tuturor autovehiculelor aflate în Parcul Auto Național, inclusiv autoturismelor înmatriculate înainte de anul 2007, se poate justifica influența directă asupra mărcii Dacia. Aceasta este cea mai tranzacționată și posibil cea mai afectată marcă pe piața auto second hand din România, conform noului algoritm de calcul a taxei auto.”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Despre Auto.ro

Misiunea site-ului Auto.ro este de a-şi ajuta utilizatorii în procesul de tranzacţionare, simplificand căutarea şi vânzarea de maşini on-line, prin servicii care oferă mai mult decât simpla postare de anunţuri.

În acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilităţile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Preţ şi Buget Fix, care oferă utilizatorilor informaţii complexe şi precise pentru a lua cea mai bună decizie de vânzare sau cumpărare. Aceste statistici și informații sprijină cumpărătorul privind achiziția în funcție de buget, nevoi și așteptări, și, totodată, ajută vânzătorul să își raporteze oferta la alte modele asemănătoare și să înțeleagă evoluția pieței.

Informaţii complete despre AutoIndex: www.auto.ro/auto-index.

Bucuresti, 02.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *