metalshow

Incercarile Focului

Incercarile foculuiJames Dashner
Editura Litera

Dupa aventurile din “Captiv in Labirint”, Thomas crede ca a reusit sa scape. Cu toate acestea, cand se trezeste alaturi de cei cativa Poienari care au supravietuit incercarilor, discuta putin cu Teresa, prietena cu care putea discuta telepatic, iar apoi ea dispare. Fusese separata de ei pentru ca era fata – si iata ca acum e de negasit.

Cand se dezmeticesc, supravietuitorii gasesc un nou copil – din alt grup. Descopera si ca toti aveau un anume tatuaj – Minho era liderul, Thomas era cel care urma sa fie ucis de celalalt grup si asa mai departe.
Dar nimic nu este mai inspaimantator ca aparitia cuiva care le spune ca nu tot ce vad este real si, mai important, ca ii asteapta o noua aventura. Au timp pana in dimineata urmatoare sa stea, sa manance, sa isi faca provizii pentru ca apoi, la o ora anume, sa porneasca pe noul drum: au de traversat un desert, au de mers cativa kilometri catre nord. La final i-ar astepta un tratament pentru cumplita boala, Arsita, cu care toti sunt infectati.

Poienarii nu au incotro si a doua zi pleaca la drum. Dar incercarile sunt si mai dificile, capcanele mai multe, iar boala avanseaza. De-a lungul drumului intalnesc si niste oameni deja afectati, in diverse grade, de Arsita – Defectii. Efectele Arsitei asupra oamenilor erau devastatoare si boala era, teoretic, incurabila. Dar Poienarilor li se spusese ca daca ajung la final vor fi vindecati.

Mai este nevoie sa va spun ca nu toti ajung la final? Mai este nevoie sa va spun ca actiunea te tine cu sufletul la gura, ca romanul este unul captivant si ca tot ce vrei sa faci este sa dai pagina urmatoare pentru a afla cum avanseaza actiunea si cum se termina tot?

O aventura palpitanta, un roman cu personaje bine inchegate, o carte care poate fi citita si daca nu ati lecturat primul volum al seriei (desi veti intelege mai bine relatiile intre Poienari si incercarile prin care au trecut daca cititi „Captiv in Labirint”), rasturnari de situatie, idei inedite si o organizatie RAU deosebita. O amenintare la adresa tuturor pamantenilor, iar incercarile la care sunt supusi Poienarii – o sansa la supravietuirea oamenilor.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *