creative night talks

A început Forumul Național de Dezbateri Academice, 23 – 28 august, Ploiești

Dezbateri pentru elevii și studenții români din 22 de județe

Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO Debate https://argodebate.ro), asociație educațională regională și membră a Asociației Române pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) anunță începerea evenimentului Forumul Național de Dezbateri Academice, proiect anual de dezbateri care are loc în perioada 23 – 28 august 2017, la Ploiești.

În cadrul competițiilor de dezbateri vor participa peste 300 de persoane, elevi, studenți, profesori, din 31 de localități și 22 de județe, membri ai cluburilor de dezbateri din întreaga țară. Locațiile principale în care se vor desfășura competițiile sunt: Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei”, Colegiul Național „Nichita Stănescu” și Centrul de Afaceri Multifuncțional „Lumina Verde” din Ploiești. Marea finală de dezbateri, Finala de Public Speaking, Ceremonia de închidere și premiere ale Forumului Național de Dezbateri Academice din data de 28 august se vor desfășura în Sala Europa din cadrul Consiliului Județean Prahova.

Forumul National de Dezbateri Academice

Temele de discuție ale participanților variază și se vor dezbate teme de actualitate, pe subiecte medicale, religioase, auto, legislație sau organizații. Evenimentul include o competiție de dezbateri (echipe de câte trei elevi) și o competiție de oratorie (unde elevii se pot înscrie individual).

Moțiunile pre-anunțate pentru Turneul Național de Dezbateri în Formal World Schools:
• Acest Parlament ar aboli brevetele în domeniul farmaceutic;
• Acest Parlament crede că statul român ar trebui să retragă statutul privilegiat al BOR (scutiri de taxe, finanțarea publică) până aceasta plătește daune financiare pentru nedreptăți istorice comunității rome;
• Acest Parlament crede că operațiunile de menținere a păcii ale ONU ar trebui să fie autorizate să folosească forța dincolo de autoapărare;
• Acest Parlament ar interzice funcționarea furnizorilor de servicii de ride-sharing dacă șoferii nu au licență de taximetrie.

*( În dezbateri, denumirea Acest Parlament, nu se referă la corpul legislativ, e o formulare datorată tradiției: formatul de dezbateri a fost derivat din dezbaterile parlamentare britanice).

Temele pentru Competiția de Oratorie:
• Legile sunt ca niste crenvurști, mai bine să nu vezi cum se fac;
• Cea mai mare problema a comunicării este iluzia că a avut loc.

„Debate-ul, sau dezbaterea pentru minte, este un sport, la care noi, românii suntem foarte talentați, lucru validat și de rezultatele excepționale obținute de echipele României la competițiile internaționale. În acest context, este o mare onoare ca ARGO să se implice în organizarea celui mai important eveniment de debate la nivel național. Interacționez cu tineri, aflați la început de carieră și observ dezvoltarea personală a acestora, abilitățile în formare de public speaking sau de gândire critică, competențe necesare la viitoarele locuri de muncă “, explică Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.

Forumul Național de Dezbateri Academice este un proiect anual al Asociatiei Române pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR). În fiecare an, una dintre asociațiile regionale membre ARDOR organizează evenimentul care adună forțele comunității naționale de dezbateri. În acest an, Forumul Național de Dezbateri Academice este organizat la Ploiești de către Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO).

„Societatea românească are nevoie de aceste dezbateri, pentru că ele vin într-o formă civilizată, cu argumente pro și contra pe anumite teme, menite să informeze și să educe”, adaugă Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.

Detalii despre programul Forumului Național de Dezbateri Academice 2017 https://fnda17.argodebate.ro/ și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ARGODebate/.

Sponsori ai Forumului Național de Dezbateri Academice, Ploiești 2017: Tymbark, DST Grup.

Parteneri ai Forumului Național de Dezbateri Academice, Ploiești 2017: Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești, Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești , Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploiești, agenția Peitho PR.

Despre Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO Debate)

ARGO promovează educația non-formală prin dezbatere în Ploiești încă din 1994. În prezent, lucrăm cu nouă licee din Ploiești, Sinaia și Târgoviște. Activitatea noastră cuprinde atât organizarea cluburilor de dezbateri, a evenimentelor de dezbateri cum este și Forumul Național, cât și susținerea elevilor și studenților din ARGO care participă la competiții naționale și internaționale. În ultimii ani, membrii ARGO au obținut rezultate remarcabile la competiții europene în Bratislava, Praga, Istanbul sau Londra.

Asociația ARGO Debate este membră a rețelei ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică – www.ardor.org.ro). Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne vizitați la adresa https://argodebate.ro și pe facebook la www.facebook.com/ARGODebatingClub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *