free download 78 travel guides written by experts

Inceput de decembrie la Radio Romania Muzical

Primele zile ale lunii decembrie aduc evenimente de excepţie, precum şi momentul potrivit pentru a anunţa câteva dintre programele speciale pregătite de Radio România Muzical cu ocazia Crăciunului.

Ziua Naţională a României este sărbătorită la Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, aşa cum era firesc, prin muzică.

În 1 decembrie, între orele 7.00 şi 19.00, Radio România Muzical îi prezintă pe „Marii muzicieni ai României” – compozitori şi interpreţi. Pe parcursul a 3 tronsoane orare (7.15-10.30, 13.20-17.00 şi 17.00-19.00) ascultătorii Radio România Muzical vor parcurge un adevărat maraton muzical, jalonat de nume precum George Enescu, Mihail Jora, Dinu Lipatti, Sergiu Celibidache, Dan Grigore, Mihaela Ursuleasa, Eugenia Moldoveanu, Ludovic Spiess – doar câţiva dintr-o listă mult mai cuprinzătoare. Realizatori: Dan Ghineraru, Felicia Nenoiu şi Liviu Peţu.

Tot în 1 decembrie, între orele 10.30-13.00, Radio România Muzical vă invită să ascultaţi două concerte înregistrate în 2011 la Festivalul „Mărţişor” de la Chişinău. Este vorba despre concertele susţinute în 4 şi 9 martie 2011 de Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova la Sala cu orgă, evenimente ce i-au avut ca dirijori pe Cristian Florea din România, respectiv, Robertas Servenikas din Lituania. Din program au făcut parte lucrări de Benjamin Britten, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi Bedrich Smetana. Prezintă Sorina Bobeico.

În acord cu întreaga corporaţie Radio România, şi Radio România Muzical salută apariţia noului post Radio Chişinău, ale cărui prime momente de emisie vor fi preluate în 1 decembrie, în jurul orei 14.00.

Începutul lunii decembrie înseamnă la Radio România Muzical şi debutul celei de a paisprezecea stagiuni de transmisiuni directe preluate de la Opera Metropolitan din New York.

În 3 decembrie, de la ora 19.30, în direct de la celebrul MET, unul dintre cele mai importante teatre lirice ale lumii, va fi transmis în direct spectacolul cu opera „Rodelinda” de George Händel, cu o distribuţie de excepţie, ce o propune în rolul titular pe binecunoscuta soprană americană Renée Fleming. Un spectacol cu adevărat de neratat, atât datorită muzicii în sine, o operă barocă rar prezentată pe scenă, cât şi datorită cântăreţilor care îi vor da viaţă. „Seara de operă” în cadrul căreia se difuzează transmisiunea este realizată de Luminiţa Arvunescu, alături de care se va afla în studioul Radio România Muzical tenorul Robert Nagy şi prin telefon, de la New York, Maria Cristina Necula.

Următorul spectacol preluat în direct de la MET este programat în 10 decembrie, de la ora 20.00 – „Faust” de Charles Gounod, cu tenorul Jonas Kaufmann în rolul principal.

În ultimele zile ale lunii noiembrie, membrii echipei Radio România Muzical au realizat o serie de interviuri de excepţie, ce constituie parte din cadourile de Crăciun pe care acest post de radio le pregăteşte ascultătorilor săi. Este vorba despre interviul realizat de Luminiţa Arvunescu cu Angela Gheorghiu ce urmează să fie difuzat în 24 decembrie, de la ora 20.00 şi în reluare în 25 decembrie de la ora 18.00, cât şi despre interviurile realizate de Cristina Comandaşu cu IPS Ioan Robu, Arhiepiscop – Mitropolit de Bucureşti al Bisericii Romano – Catolice şi cu ASR Principesa Margareta şi Principele Radu ai României. IPS Ioan Robu va fi protagonistul emisiunilor „În universul muzicii” difuzate pe 3, 10 şi 17 decembrie, de la ora 16.05 şi a ediţiei speciale de Crăciun din 25 decembrie, ora 11.00. ASR Principesa Margareta şi Principele Radu ai României sunt invitaţii aceleiaşi emisiuni pe 24 decembrie, ora 18.00 (în reluare în 26 decembrie, de la ora 11.00), precum şi pe 7, 14, 21 şi 28 ianuarie 2012.

Bucuresti, 29.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *