free download 78 travel guides written by experts

Incepe Tea&Coffee Festival 2015

Festivalul Ceaiului şi al Cafelei a ajuns la cea de-a 7-a ediție

Zeci de evenimente în cafenele și ceainării bucureștene și o expoziție de ceai, cafea și accesorii, toate acestea vor putea fi vizionate în cadrul celei de-a 7-a ediții a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei (Tea&Coffee Festival – www.tea-coffee.ro)

Evenimentul cuprinde, în perioada 22- 28 octombrie, șase seri de manifestări artistice și culinare. Expoziția de ceai, cafea și accesorii, dar și Seara Românească, va avea loc în perioada 18- 22 noiembrie la Romexpo, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus- Carte de Învățătură.

TEA&COFFEE Festival promovează consumul de ceai şi cafea, îmbinând ritualurile servirii lor cu arta decorativă și vizuală. Pe parcursul celor șase zile, festivalul va aduce în prim plan momente culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în cultivarea și producţia de ceai și cafea, precum și în prepararea şi prezentarea unor băuturi pe baza acestora.

Printre manifestările din perioada 22- 28 octombrie a.c., se numără: concerte, demonstrații și workshop-uri de dans, ateliere de arte vizuale și ceremonii de servire a ceaiului şi cafelei.

Seara africană
În premieră, anul acesta la Tea&Coffee Festival va avea loc Seara africană. Pe 22 octombrie la Tucano Coffee Guatemala (Calea Dorobanților Nr. 18), începând cu ora 19.00, va avea loc o degustare de Amarula Romania. În aceeași seară, Rusanda Cojocaru va prezenta colecția capsulă by Rusanda, realizată special pentru acest eveniment. Linia de haine este realizată din bumbac african pe care artista l-a adus cu ea din diferite călătorii. Seara se încheie cu concertul IKHAYA BAND – Singura trupă de percuție africană cu influențe jazz din România. De asemenea, pe toată perioada evenimentului, cei mai creativi pot participa la atelierul de pictură cu boabe de cafea susținut de Creative Arts.
Informații pe https://www.facebook.com/events/712805515517727/
Rezervări: 0769.271.552.

Ceremonia ceaiului în China
Cea de-a doua seară Tea&Coffee Festival este dedicată Chinei și se va desfășura pe data de 23 octombrie, la ceainăria La Un Ceai (Str. Luigi Cazzavillan Nr. 25). Începând cu orele 19:00, veți asista la o demonstrație de Ceremonia Ceaiului în China, iar seara se va finaliza cu un concert de muzică tradițonală, momente susținute de Institutul Confucius din Bucuresti. Pe tot parcursul evenimentului va avea loc un workshop de pictură pe ceramică cu motive chinezești cu cei de la Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio.
Informații pe https://www.facebook.com/events/545609605594402/
Rezervări : 0734.195.395.

Tango argentinian
Sâmbătă, 24 octombrie, puteți participa la seara argentiniană din cadrul Tea&Coffee Festival, ce se va desfășura la Café Verona (Str. Pictor Arthur Verona Nr. 13-15).
Seara începe cu o lecție introductivă de tango cu instructorii de la TangoTangent. După ritmurile argentiniene veți putea asista la un concert Jezebel. Artista va fi acompaniată de chitaristul Tudor Anghelescu, cunoscut și iubit de comunitatea de tango – la ale cărei Milongas concertează frecvent.
Informații pe https://www.facebook.com/events/468126513366644/
Rezervări: 0757.498.257.

Citit în cafea
Seara Turcească va avea loc pe 25 octombrie, în cel mai reprezentativ restaurant turcesc, la Divan Express (Str. Franceza, nr.46-48). Anul acesta, Sașa-Liviu Stoianovici – unul dintre puținii interpreți la saz turcesc din România – propune un univers muzical stratificat, pătruns de ecouri ale Orientului, dar și de elemente ale contemporaneității. Sazul electric procesat, tratat diferit faţă de instrumentele acustice tradiționale, generează sonorități ambientale peste care se suprapun mici cântece, motive din folclorul turcesc, improvizații. O lume a microtonurilor, a repetițiilor, colorată cu ecouri și reverberații.
De asemenea, cei prezenți pot lua parte la demonstrații de cafea la nisip cu cei de la Centrul Cultural Yunus Emre, urmate de un workshop de citit în cafea cu Poliana Radu. Mai mult, se va putea desena pe apă, la workshopul de Ebru susținut tot de cei de la Centrul Cultural Yunus Emre.
Informații pe https://www.facebook.com/events/565804173572373/
Rezervări: 0725.446.388.

Bune Maniere englezești

Marți, 27 octombrie, locul cel mai bun în care puteți merge este Seara British – la Bohemia Tea House (str. Poiana Narciselor nr. 1). Seara începe la ora 19.00 cu ceai si prăjituri, gustările fiind urmate de workshopul de Bune Maniere susținut de Asociația Manieres.
Seara se termină cu concertul trupei CATS in the RAIN, a cărei componență este: Miss Tincea – voce, Cătălin Lungu – chitară, Daniel Iliescu – cajón (percuții de mână, originare din Peru, cu rădăcini africane. Cajon-urile se folosesc cu precădere în muzica cubaneză, flamenco, rumba si alte stiluri specifice).
Informații pe https://www.facebook.com/events/1478392959131411/
Rezervări: 0727.333.631.

Kimono și origami
Pe 28 octombrie aveți programare La un Ceai (str. Luigi Cazzavillan, nr. 25) Ultima seară tematică din cadrul festivalului ceaiului și al cafelei este seara japoneză, organizată în parteneriat cu Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru, din cadrul Universității Româno-Americane, Haramichi Ro și inițiatorii brand-ului vestimentar Tenshin- New era fashion.
Seara începe cu o demonstrație de îmbrăcare de kimono, feminin și bărbătesc, cu diferențe și asemănări în modul de îmbrăcare, susținută de Laura Karaman – designer vestimentar și continuă cu atelierul de Furoshiki – arta de a împacheta un cadou, susținut de Ana Maria Anton și atelierul de Origami – arta de a împături hârtia, susținut de Mircea Manolache.
Informații pe https://www.facebook.com/events/1654613368114370/.
Rezervări: 0734.195.395

Seara românească
Cea de-a șaptea seară din cadrul Tea&Coffee Festival- Seara Românească- se va desfășura în cadrul Expoziției De Ceai, Cafea, Delicatese și Accesorii de la Romexpo.

Expoziția de Ceai, Cafea, Delicatese și Accesorii

În ultimele patru zile ale Tea&Coffee Festival (18- 22 noiembrie), la Romexpo, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus-Carte de Învățătură, va avea loc Expoziția De Ceai, Cafea, Delicatese și Accesorii.
La standurile expoziției, vizitatorii vor putea găsi diverse sortimente și soiuri, produse şi accesorii folosite la prepararea şi servirea ceaiului şi cafelei.
Tea& Coffee Festival și expoziția se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea, cât şi profesioniştilor care activează, în calitate fie de producători, fie de importatori, în industria de resort.
Pe parcursul expoziţiei de la Romexpo, vizitatorii se pot delecta cu delicatese din India, Japonia, Turcia, Siria și pot învăța arta preparării cafelei sau ceaiului. Specialiștii barista vor prezenta publicului cele mai ingenioase desene în cafea.

Bucuresti, 21.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *