free download 78 travel guides written by experts

Incepe stagiunea de marti seara

Filarmonica George Enescu anunţă deschiderea celei de a patra Stagiuni de marţi seara cu un recital de pian susţinut de Sorin Creciun în seara zilei de 9 octombrie a.c. în Sala mică a Ateneului Român.

Stagiunea de marţi seara
Marți, 09 Octombrie 2012, 19:00 – 20:00, Sala mică
Recital de pian: SORIN CRECIUN

Program:
Johann Sebastian Bach
15 Sinfonii la 3 voci
Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata în re major, KV 533
Frederic Mompou
Cancion y Danza nr. 1
Franz Liszt
Rapsodia spaniolă

Recital organizat în colaborare cu Radio România Muzical.

Pianistul SORIN CRECIUN şi-a început studiile la liceul de muzică din oraşul natal, Chişinău. A continuat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, clasa Constantin Niţu şi un an la Universitatea Naţională de Muzică, clasa Sandu Sandrin. Din 1999 până în 2008 a studiat cu profesorul Georg Sava la Hochschule fur Musik Hanns Eisler Berlin. Începând din 1999 desfăşoară o bogată activitate solistică atât în concerte cu orchestra, cât şi în recitaluri în ţări din Europa, Asia şi în Statele Unite. Beneficiar al mai multor burse de studii şi laureat la competiţii internaţionale, Sorin Creciun a colaborat cu Orchestra de Cameră Radio (Concertul în re major de Haydn), a susţinut concerte la Konzerthaus Berlin (Ceaikovski – Concertul nr. 1), concerte cu orchestra Brandenburger Symphoniker (Prokofiev – Concertul nr. 2). În cadrul proiectului Atlantic Tour a prezentat recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în SUA şi în Insulele Caraibe. În 2007 a participat la Festivalul Internaţional de Film Berlinale iar în 2009 a fost câştigătorul competiţiei TV Pianobattle. Sorin Creciun susţine numeroase recitaluri la companiile de pian Steinway, Schimmel şi Bechstein.

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 05.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *