free download 78 travel guides written by experts

Incepe calatoriile de toamna cu vacante tematice: descopera atmosfera de anul acesta de la Oktoberfest si alte festivaluri europene ale berii care au loc in septembrie

Calatoriile de vara sunt in principal pentru relaxare, obtinut un bronz frumos, descoperit destinatii insorite cu plaje frumoase si vreme extraordinara. Insa odata ce vine toamna soseste si timpul pentru alegerea unor noi ”tematici” pentru calatorii – si dat fiind ca septembrie este in mod traditional luna dedicata Oktoberfest –  de ce sa nu descoperi unde au loc festivaluri ale berii in Europa anul acesta? Iata principalele recomandari ale tripsta:

Daca e septembrie si e Germania, e Oktoberfest


Cel mai renumit si cel mai mare festival al berii – autenticul Oktoberfest ajunge la a 183-a editie anul acesta in Munchen si va avea loc intre 17 septmebrie – 3 octombrie 2016. Ceremonii speciale de deschidere si inchidere, parade, atractii si jocuri pentu toti membrii familiei, concerte ale orchestrelor de alamuri, precum si ceremonii religioase speciale – toate sunt programate pe parcursul acestei perioade pentru a oferi o experienta memorabila oricarui tip de participant.

Iar anul acesta cei care vor participa vor avea de ales intre 14 corturi mari diferite, precum si o varietate de corturi mai mici, fiecare oferind o experienta culinara sau de baut diferita. In plus, vor putea alege din multitudinea de evenimente si atractii conexe care sunt organizate pe cele care le plac cel mai mult.

Orele de vizitare vor fi intre 10:00 a.m.-10:30 p.m. in zilele saptamanii, programul incepand mai repede, la 09:00 a.m. in week-end si de sarbatorile legale.

De asemenea, si la Berlin va fi organizat propriul Oktoberfest anul acesta si va avea loc intre 23 septembrie – 16 octombrie, iar ca spatiu de desfasurare au fost alese Alexanderplatz si Zentraler Festplatz din apropierea aeroportului Tegel. Evenimentul promite sa aiba toate elementele care creeaza acea atmosfera unica a festivalului de bere – cu totul de la cortul de bere in stil bavarez, la berea la draft, covrigii si carnatii de porc specifici. Intrarea va fi libera, iar accesul se va putea face incepand cu ora 3 p.m. de miercuri pana vineri, 2 p.m. sambata si 12 (pranz) duminica.

Si alte festivaluri ale berii din Europa te asteapta luna aceasta

Irish Craft Beer Festival din Dublin va avea loc anul acesta intre 8-10 septembrie in cadrul The Royal Dublin Society  si propune peste 50 de standuri unde se vand peste 200 de tipuri de bere, cidru si whiskey-uri – mult edintre sortimentele de bere si whiskey fiind prezentate in exclusivitate la acest festival. Organizatorii au anuntat de asemenea ca vor organiza workshop-uri, sesiuni interactive de Q&A, vor avea muzica live si mancare artizanala asa ca rezerva-ti biletul acum daca iti doresti sa traiesti experienta irlandeza.

Villaggio della Birra – festivalul international al berariilor artizanale va organiza editia sa cu numarul 11 anul acesta, in satul toscan Bibbiano, in apropierea Buonconvento – o vale care a inspirat numerosi poeti si pictori. Se poate ajunge cu avionul pana la aeroportul din Siena aflat in apropiere si apoi folosind un transfer. Este un festival international de 3 zile (9-11 septembrie) care va prezenta bere a unor berarii mici, in special din Italia si Belgia – iar experti in bere si reprezentanti ai berariilor vor fi prezenti pentru a discuta. De asemenea, organizatorii au pregatit entertainment live, mancare speciala precum si obiecte artizanale de vanzare, pentru a enumera doar cateva dintre atractii.

Editia a 8-a a York Beer and Cider Festival va avea loc anul acesta intre 14-17 septembrie intr-o locatie noua pentru cel mai mare eveniment outdoor din regiune: The York Racecourse Enclosure vis-à-vis de Grandstand. Evenimentul de 4 zile va prezenta 450 de beri, multe din Yorkshire, impreuna cu 100 de tipuri de cidruri, un bar de beri straine si o selectie de vinuri. De asemenea, ziua de deschidere va include competitia SIBA North East Beer Competition iar festivalul propune mai departe muzica live, mancare de la frunizorii locali, o tombola si multe altele. Asa ca rezerva-ti biletul acum catre York si zboara fie la Leeds-Bradford International Airport sau Manchester Airport pentru a te bucura de o vacanta cu tematica de bere.

Suedezii te invita la editia 25 a Stockholm Beer and Whisky Festival care are loc in Stockholm la Nacka Strand Factory intre 29 septembrie – 1 octombrie & 6 – 8 octombrie 2016. Acest festival de 2 saptamani va include peste 1.000 de beri, vinuri, whiskey-uri si alte bauturi precum si workshop-uri tinute de experti si mancare specifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *