free download 78 travel guides written by experts

Odata cu venirea toamnei şi a sezonului murăturilor, începe a doua etapă a campaniei “Provocarea lui Horia”

După ce în vară gospodinele s-au întrecut în realizarea unor reţete de gemuri şi dulceţuri cât mai deosebite şi delicioase cu Gelfix în cadrul primei etape a campaniei

Dr. Oetker „Provocarea lui Horia”, odată cu venirea toamnei, legumele proaspete şi colorate pun din nou la încercare creativitatea şi inventivitatea celor care aleg să asorteze felurile principale de mâncare cu murături îmbietoare.


Murăturile fac parte din alimentaţia noastră de mai bine de 2.000 de ani şi, în funcţie de ingredientele folosite, pot aduce un aport important de substanțe hrănitoare, au puţine calorii, sunt gustoase şi oferă cantităţi importante de fibre necesare organsimului.

Cele mai populare legume care ajung în borcane sub formă de murături sunt castraveţii, varza, gogoşarii, morcovii, conopida sau gogonelele. Preferinţele pentru alte legume folosite la murat diferă însă în funcţie de zonele geografice – salata de ghebe murate este specifică Moldovei, dovleceii muraţi predomină în sudul ţării, în timp ce alte gospodine nu se tem să includă şi fructele în borcanele cu murături. Astfel, merele, pepenele roşu sau strugurii sunt cele mai frecvente fructe ce se regăsesc în salata asortată de murături.

Şi cum fiecare gospodină are o reţetă proprie de murături, Dr. Oetker şi binecunoscutul bucătar Horia Vîrlan demarează etapa a doua a campaniei „Provocarea lui Horia” prin care îndeamnă consumatorii să îşi înscrie reţete inedite de murături pe platforma online //provocarealuihoria.droetker.ro în perioada 1 septembrie – 30 octombrie.
 
Reţeta cea mai surprinzătoare va fi aleasă de către Horia Vîrlan şi va fi testată de către el în bucătaria Dr. Oetker. Nu în ultimul rând, cele mai interesante reţete preparate cu Pikant fix Dulce-acrişor, Pikant fix Iute, Pikat fix cu Verdeţuri şi Tomato fix de la Dr. Oetker vor putea câştiga numeroase premii: sonerii fără fir pentru bucătărie, provizii Pikant fix/Tomato fix şi un set de vase din inox.

Folosind gama Pikant fix, legumele îşi păstrează forma, culoarea, consistenţa şi vitaminele. Murăturile se prepară într-un timp record, nemaifiind necesară sterilizarea. Cu Pikant fix se obţin întotdeauna cele mai bune murături în mod foarte simplu: produsul se adaugă direct în compoziţia clasică (apă, oţet şi zahăr), şi, după ce dă în clocot, aceasta se toarnă în borcanele umplute cu legume.


Variantele Pikant fix Dulce-acrişor şi Pikant fix Iute au un conţinut ridicat de mirodenii ce conferă murăturilor un gust aparte. Astfel, muştarul, foile de dafin şi boabele de piper îşi vor face simţite aroma în murăturile preparate cu Pikant fix.  

Pikant fix cu Verdeţuri diversifică gama Pikant fix, adresându-se mai multor gusturi. Produsul vine cu o aromă nouă, plăcută şi are un conţinut ridicat de verdeţuri pentru murături.

Tomato fix este un produs unic pe piaţă, destinat preparării rapide şi uşoare a sosului de roşii. Principalul avantaj al utilizării Tomato fix este acela că sosul de roşii rezultat după fierbere nu necesită sterilizare si poate fi folosit atât pentru consum imediat (paste), cât şi pentru îmbunătăţirea gustului diferitelor reţete cu carne sau legume. Produsul are beneficiul de a se prepara rapid şi simplu, având un ambalaj modern ce conţine paşii de preparare explicaţi în imagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *