free download 78 travel guides written by experts

Incep laboratoarele BitDefender

Partener al „Ligii Ac Labs” pentru al doilea an consecutiv, BitDefender va susţine laboratoarele de cercetare anti-malware pentru studenţii finalişti din cadrul Universităţii „Politehnica” Timişoara

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener principal al proiectului educaţional „Liga AC Labs”, organizat de Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Universitatea “Politehnica” Timişoara.  În cadrul proiectului, BitDefender va susţine o serie de laboratoare pregătitoare în domeniul securităţii informatice şi cercetării anti-malware.

Proiectul „Liga AC Labs” desfăşurat în perioada 14 martie – 14 iulie 2011 are ca scop crearea unui mediu care să permită studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare şi de Electronică şi Telecomunicaţii să dobândească abilitățile practice de care vor avea nevoie după promovarea ciclului universitar, prin participarea la laboratoarele susţinute de companii de specialitate din mediul privat.

Implicarea BitDefender în acest proiect este parte din programul „Academica” lansat în noiembrie 2009, un program de educare şi formare pentru studenţi în domeniul securităţii şi de susţinere a excelenţei în educaţie.

„Ne implicăm cu drag în astfel de programe educaţionale, pentru că este o modalitate bună de a interacţiona cu studenţi talentanţi şi de a-i ajuta să se dezvolte profesional într-un mod cât mai apropiat de cerinţele pieţei şi ale angajatorilor” a declarat Viorel Canja, Head of Anti-Malware Lab, BitDefender. ”Avem o tradiţie în susţinerea proiectelor pentru studenţi şi vom continua să facem asta, atâta timp cât rămâne cel mai eficient mod de a descoperi tineri cu adevărat pasionaţi şi extrem de inteligenţi, care să facă parte din echipa BitDefender” a continuat Viorel Canja.

Anul acesta, studenţii se pot înscrie până la data de 27 februarie 2011 la unul sau mai multe laboratoare, urmând ca rezultatele selecţiei finaliştilor să fie anunţate în data de 7 martie pe site-ul proiectului //labs.ligaac.ro/.

Pentru selecţia în laboratorul BitDefender, studenţii interesaţi vor da două teste iniţiale: un test de logică-matematică şi un interviu tehnic. Cei mai buni 15 candidaţi vor fi aleşi să participe la sesiunile BitDefender, unde vor putea testa o serie de noţiuni de programare cu aplicare directă în zona de securitate a informaţiilor.

“Laboratorul BitDefender se adresează în special studenţilor care au urmat deja un curs de limbaj de asamblare x86 şi arhitectură a calculatoarelor, şi care au posibilitatea să aprofundeze aceste noţiuni, dar este la fel de util şi celor care vor să se familiarizeze cu programarea în domeniul securităţii informatice” a spus Marius Tivadar, Team Leader Anti-Malware, BitDefender. ”Obiectivul laboratorului este acela de a-i ajuta pe studenţi să înţeleagă modul concret de lucru al specialiştilor din echipa de Analiză Malware, pentru a-şi putea da seama dacă este ceva ce le-ar plăcea să facă pe viitor” a continuat acesta.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Bucuresti, 23.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *