Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Inca 10 maternitati dotate cu echipamente de specialitate in 2015 de catre Dorna si Salvati Copiii

Cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității, Dorna, împreună cu organizația Salvați Copiii, anunță dotarea a încă 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur. Donațiile au fost făcute pe parcursul anului 2015, în cadrul campaniei „Grijă pentru copii”.

Fiecare spital a fost dotat cu un alt tip de echipament medical de specialitate, în funcție de nevoile locale – de la monitoare transcutanate de gaze sangvine, pulsoximetre sau ventilatoare suport respirator, până la incubatoare de transport sau monitoare ale funcțiilor vitale.

Spitalul Clinic de Urgență Cantacuzino din București este unul din cele 10 spitale dotate în 2015. Acestuia i se adaugă alte 9 spitale din țară, și anume: Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul de Urgență din Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Municipal de Urgență Sibiu, Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, cu scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. De la data lansării și până în prezent, 40 de maternități din România au beneficiat de suport, prin dotarea cu echipamente de specialitate. Numărul de echipamente donate până acum în cadrul programului a ajunsla 107 echipamente medicale de specialitate. Campania a fost susținută anul acesta și de grupul McCann Erickson.

„Ne bucurăm că ne putem implica în susținerea acestor programe, prin care am contribuit deja, împreună cu partenerii noștri de la Salvați Copiii, la dotarea a 40 de maternități din cadrul spitalelor sau clinicilor din București și din țară. Pe lângă donațiile propriu-zise, începând din 2015, campaniei Grijă pentru copii i s-a alăturat și Simona Halep, care, prin prezența foarte puternică și prin susținerea oferită campaniei, a făcut această cauză și mai cunoscută în rândul publicului larg”, spune Anca Năstase, Senior Brand Manager Still Drinks Romania & Moldova Coca-Cola România.

În continuare, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: conform statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuții sunt îngrijiți corespunzător, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite.

„Secțiile de neonatologie ale maternităților care nu sunt dotate cu echipamente medicale de specialitate pentru copiii născuți prematur nu pot funcționa și nu pot oferi suportul necesar pentru bebelușii născuți prea devreme. Acesta este motivul pentru care ne implicăm de peste 3 ani, împreună cu Dorna, în campania „Grijă pentru copii”, care sperăm să ajute un număr tot mai mare de copii născuți prematur să câștige lupta pentru viață!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Listă maternități – dotări 2015 – Grijă pentru Copii
Dorna și Salvați Copiii

Nr.

Judet

Spital

Echipamente

1.

București

Spitalul Clinic de Urgenta Cantacuzino Bucuresti

1 x Monitor transcutanat de gaze sangvine

TCM Radiometer Xlab Solutions- 13.466 euro

2.

Brasov

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Brasov

1 x Ventilator suport respirator

Fabian- Gada Group – 17.980 euro

3.

Caras-Severin

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

1 x Incubator de transport

Incubator Atom V707 Japonia- Dutchmed- 9.920 euro

4.

Hunedoara

Spitalul de Urgenta Hunedoara

1 x Pulsoximetru

Pulsoximetru Bedsite Nellcor- Pro Sante – 3.266 euro (cu 168 de senzori inclusi in pret)

1 x Monitor functii vitale

Model Carescape B20 General Electrics- Helimed- 3.286 euro

1 x Lampă fototerapie

Lampă Mediled Natus- Gada Group- 3.980 euro

5.

Mures

Spitalul Judetean de Urgenta Targu- Mures

Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatală

1 x Incubator de transport

Incubator Atom Japonia Dutchmed V707- 9.920

6.

Neamt

Spitalul Municipal de Urgență Roman

1 x Lampa fototerapie

Lampă Mediled Natus- Gada Group- 3.980 euro

7.

Sibiu

Spitalul Județean de Urgență Sibiu

1 x Ventilator neonatal specializat nasal SIMV

Aparat ventilatie Medin Gada Group- 14.260 euro

8.

Suceava

Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc

1 x Lampa fototerapie

Lampă Mediled Natus- Gada Group- 3.980 euro

9.

Timis

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

2 x Monitor functii vitale

Model Carescape B20 GE- Helimed- 3.685 euro/buc – 7.370 euro

10.

Vaslui

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui

1 x Incubator transport

Incubator Atom Dutchmed V707- 9.920 euro

Total: 101.328 euro

Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *