Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

InBev preia controlul deplin

asupra fabricii de bere din Ploiesti – Interbrew Efes Brewery

InBev anunta decizia de a cumpara restul actiunilor la Interbrew Efes Brewery S.A. (50%). In urma acestei tranzactii, InBev va prelua controlul deplin asupra Interbrew Efes Brewery S.A. Pretul platit de InBev pentru aceasta tranzactie va fi de aproximativ 20,79 milioane euro.  Acordul de vanzare a actiunilor va fi incheiat in cel mai scurt timp.

“Aceasta tranzactie este de foarte mare importanta pentru InBev pentru ca ne ofera intreg controlul asupra operatiunilor si deci deplina libertate de abordare a oportunitatilor viitoare de pe piata berii din Romania” a declarat Mihai Ghyka, Director General Interbrew Romania

Fabrica de bere de la Ploiesti a devenit operationala in anul 1998 si a reprezentat prima investitie a Efes Breweries in Romania. Afacerea a fost restructurata in anul 2000 cand  InBev si Efes Breweries International N.V. au format Interbrew Efes Brewery S.A., o societate mixta 50-50%. Interbrew Efes Brewery detine astazi fabrica de la Ploiesti, cu o capacitate de productie totala de 1,8 milioane hectolitri anual.

InBev detine in Romania alte doua fabrici de bere in Baia Mare si Blaj, asupra carora are controlul deplin.

Interbrew Romania, filiala locala a concernului multinational InBev – numarul 1 in topul mondial al producatorilor de bere, detine in industria berii pozitia a 3-a, cu o cota de piata de 21,5 % la finalul anului 2005, conform datelor de retail audit MEMRB Romania. La sfarsitul anului 2005 cifra de afaceri a grupului Interbrew Romania a fost de 140 milioane Euro, cu volume de 2,6 milioane hectolitri si o valoare a investitiilor cumulate de peste 150 milioane Euro.  Prezenta de 12 ani pe piata, Interbrew Romania produce cu succes marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Bucuresti, 29.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *