free download 78 travel guides written by experts

Inaugurarea serviciilor de acces public, gratuit la Internet, prin Programul BIBLIONET

Avem deosebita plăcere să vă informăm că sâmbătă, 13 februarie 2010, începând cu orele 17.00, în clădirea primăriei comunei Cîrţa, Harghita, va avea loc, în prezenţa ministrului culturii, dl. Kelemen Hunor

Inaugurarea serviciilor de acces public, gratuit la Internet, prin Programul BIBLIONET, din Biblioteca Comunală Cîrţa, Harghita

Inaugurarea acestor servicii se vor desfăsura după următorul program:

17.00-17.40 Salutul participanţilor, prezentarea Programului Naţional BIBLIONET
Gábor Tibor, Primarul comunei Cîrţa
Kelemen Hunor, Ministrul Culturii
Borboly Csaba, Preşedintele Consiliului Judeţean
Scott Andersen, Director Adjunct IREX
Bedő Melinda, Coordonator Proiect BIBLIONET – Biblioteca Județeană Harghita

17.40-18.00 Prezentări practice
18.00 – Discuţii, bufet suedez

 În prima rundă au intrat în program 19 localităţi din judeţul Harghita (Avrămeşti, Cîrţa, Ciumani, Cozmeni, Cristuru Secuiesc, Frumoasa, Gheorgheni, Lunca de Jos, Lunca de Sus, Odorheiu Secuiesc, Păuleni-Ciuc, Plăieşii de Jos, Praid, Remetea, Sândominic, Sărmaş, Topliţa, Tulgheş, Vlăhiţa), bibliotecarii au participat la cursuri de instruire premergătoare implementării noilor servicii de bibliotecă, iar bibliotecile au intrat în posesia echipamentelor IT.

Bibliotecile din judeţul Harghita au primit în total 87 de calculatoare dotate cu accesorii, 20 de imprimante şi 20 de scannere. Toate bibliotecile locale au fost dotate cu routere wireless astfel încât fiecare bibliotecă publică inclusă în programul Biblionet este acum un aşa numit hotspot pentru comunitate.

30 de bibliotecari de la bibliotecile publice din județ au participat la cursuri de instruire, iar doi bibliotecari ai Bibliotecii Judeţene au participat la cursuri de formare şi au fost acreditaţi în calitate de formatori.
Valoarea totală a echipamentelor IT şi a cheltuielilor de instruire a fost 368000 RON, la care se adaugă investiţiile locale în renovarea spaţiilor de bibliotecă.
În cursul lunii ianuarie serviciile centrelor BIBLIONET au fost accesate de peste 3500 de ori.

Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” a depus candidatura pentru includerea în program a altor 13 localităţi (Lăzarea, Dăneşti, Zetea, Şimoneşti, Capâlniţa, Băile Tuşnad, Corbu, Ditrău, Corund, Suseni, Atid, Siculeni, Sâncrăieni), iar utilizatorii Bibliotecii Judeţene vor beneficia, pe lângă cele 6 calculatoare ale bibliotecii, de alte 10 calculatoare, pentru utilizare individuală sau servicii colective.

Bucuresti, 12.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *