free download 78 travel guides written by experts

Inaugurarea colectiei sculptorului Constantin Lucaci in Italia pe TVR 1

Sâmbătă, 9 iunie, ora 14.20    

Televiziunea Română a fost prezentă în exclusivitate la un eveniment al artei româneşti, care a avut loc în Italia, la Pinacoteca Sanctuarului San Francesco din Paola, unde a fost inaugurată colecţia sculptorului Constantin Lucaci. Acesta este singurul artist român care a beneficiat de un asemenea interes din partea unui organizator atât de prestigios.

Intrată în custodia Vaticanului, această donaţie are toate şansele să fie admirată de acum înainte de milioanele de credincioşi care vor vizita sanctuarul şi locurile ce au fost martorele minunilor săvârşite de Sfântul calabrez.

Artistul român sculptează de peste 60 de ani. La vârsta senectuţii declară că în artă se simte viguros ca în tinereţe. El a străbătut un drum lung din Bocşa sa natală până la statutul de maestru necontestat al sculpturii în oţel inoxidabil. A trecut de la figurativ la nonfigurativ când a simţit că spaţiul infinit trebuie să fie exprimat în strălucirea oţelului polisat. A rămas la acest repertoriu de forme, care-i exprimă cel mai bine viziunea asupra univesului.

Documentarul, intitulat „Spaţiu şi lumină”, producţie TVR şi ICR, spune povestea acestei cariere artistice excepţionale, precum şi a operelor care se odihnesc în Sanctuarul, amintind lumii de puterea spirituală a Sfântului Francesco din Paola.

Realizator TVR: Sanda Vişan

Bucuresti, 7.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *